Leden van Hervormd Zangkoor Lunteren in de Bethelkerk, waar het (project)koorconcert op Bevrijdingsdag wordt gehouden.
Leden van Hervormd Zangkoor Lunteren in de Bethelkerk, waar het (project)koorconcert op Bevrijdingsdag wordt gehouden. HZL

75 jaar bevrijding: 'Meezingen met (project)koorconcert'

23 januari 2020 om 13:13 Muziek

LUNTEREN In de Bethelkerk in Lunteren, daar moet het allemaal samenvloeien. Vijf koren en vijf bijpassende instrumentalisten hebben de handen ineengeslagen in de aanloop naar het 75-jarig Bevrijdingsfeest.

Het doel is één groot (project)koorconcert op 5 mei 2020. En als het aan de organisatie ligt, blijft het daar niet bij. Ook andere zanglustigen kunnen zich namelijk voor deze gelegenheid aanmelden, voor een extra toe te voegen projectkoor.

Aan dit concert werken de volgende koren en instrumentalisten mee: Het Hervormd Zangkoor Lunteren, Chr. Gemengde Zangvereniging 'U Zij De Glorie' uit Garderen, Chr. Gem. Zangvereniging ‘t Zuiderkoor uit Putten, Chr. Mannenensemble Tehillim uit Putten, Chr. Mannenkoor Laudate Deum uit Wezep, Roelof van Middendorp (piano), Herman Reijers (orgel) Pier de Jong (hoorn), Henk-Jan Drost (trompet) en Aniek van Oosterom (panfluit).

De gemengde koren treden op als één koor optreden, evenals de beide mannenkoren. Het geheel staat onder leiding van hun vaste dirigent Albert van Maanen.

PROJECTKOOR ,,Omdat de bevrijding voor heel ons land een bijzondere historische gebeurtenis is geweest, willen de besturen en dirigent van de vijf koren niet alleen de vaste koorleden laten zingen, maar ook andere zanglustigen, die koorzang wel eens willen ervaren, van harte uitnodigen om in dit bijzondere concert mee te zingen", stelt Germa van den Berg, secretaresse van Hervormd Zangkoor Lunteren namens de organisatie. ,,Zij vormen dan een projectkoor dat zich verenigt met de bestaande koren tot één groot koor, gesplitst in één mannenkoor en één gemengd koor, waarbij ook enkele stukken samen worden gezongen. Omdat een dergelijk concert veel voorbereiding en studie vraagt, dienen gegadigden voor het projectkoor u zich zo vroeg mogelijk aan te sluiten bij één van de deelnemende koren."

De repetitieavonden, tijden en locaties van de deelnemende koren zijn:
Hervormd Zangkoor Lunteren: elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Bethelkerk, Haverkamp 1 in Lunteren, te beginnen vanaf 27 januari 2020 (in verband met het jubileumconcert van 25 januari).
‘U zij de Glorie’: elke dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Rank, Dorpsstraat 9 in Garderen, te beginnen vanaf dinsdag 7 januari.
Het Zuiderkoor in Putten: elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Verenigingsgebouw, Huinerschoolweg 3 in Huinen, te beginnen vanaf donderdag 9 januari.
Mannenensemble Tehillim: op de meeste donderdagavonden van 18.45 uur tot 19.45 uur in het Verenigingsgebouw Huinerschoolweg 3 in Huinen, te beginnen vanaf donderdag 9 januari.
Chr. Mannenkoor Laudate Deum: elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Kruiskerk, Kerkweg 6 in Wezep, te beginnen op woensdag 8 januari.

WEKELIJKS ,,Vanaf januari tot en met 5 mei wordt er wekelijks gerepeteerd voor dit unieke concert. Er zijn geen kosten aan verbonden voor nieuwkomers en de koffie is gratis. De zangstukken worden aangeleverd. Stap over de drempel heen en kom lekker zingen bij één van de koren", besluit Germa van den Berg.

Meer informatie is verkrijgbaar via de contactlijn 06-10682304.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie