Huibert van Verseveld is met zijn Huib History Books pop-up boekenmarkt nog tot het einde van het jaar aanwezig in het voormalige pand van Modehuis Woudstra.
Huibert van Verseveld is met zijn Huib History Books pop-up boekenmarkt nog tot het einde van het jaar aanwezig in het voormalige pand van Modehuis Woudstra. Dick Martens

Huib History Books terug in Bennekom: ‘Wat geweldig dat u hier zit’

6 november 2022 om 09:00 Historie

BENNEKOM ‘Ik ben helemaal uit Rotterdam gekomen en heb het boek gevonden dat ik zocht’. Een dergelijke opmerking doet Huibert van Verseveld glunderen. De Bennekommer keerde met zijn pop-up boekenmarkt, ‘zijn’ Huib History Books terug in zijn woonplaats. In het voormalige pand van Modehuis Woudstra aan de Dorpsstraat 19 in Bennekom staat er voor de liefhebbers een keur aan boeken van allerlei genres uitgestald. De wanden zijn ook nog eens ‘aangekleed’ met kunst, onder andere van ‘de buren’, de Kunstfactorij.

door Dick Martens

Het assortiment van circa 45.000 tweedehands boeken bestaat uit onder meer thrillers, romans, spiritueel, fantasy, planten en dieren, landen, kunst, sport, kook- en geschiedenisboeken. Ook zijn er meer dan 2500 kinderboeken.

RUIMTE MAKEN Huibert van Verseveld heeft even een ‘klein momentje’ rust om terug te blikken naar ‘hoe het allemaal begon’. ,,Dat was ook hier in Bennekom, nu twee jaar geleden. Dat was eigenlijk noodgedwongen. Ik moest thuis ruimte maken en ben toen in juni 2020 met de pop-up boekenmarkt gestart. Eerst in Bennekom en daarna ook in Barneveld, Wageningen en Arnhem. Nu kreeg ik de gelegenheid om mij hier vooralsnog weer tijdelijk te vestigen.”

Van Verseveld is zeker trots op ‘zijn’ boekenmarkt. ,,Ik heb echt een enorme variatie aan boeken, daarom is een bezoek hier zeker de moeite waard. Naast al die boeken heb ik ook een speciale afdeling met ruim 3.000 exemplaren over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Leuk is ook de kunst aan de muur, ook bied ik cd’s, lp’s, dvd’s en spelletjes aan.” 

DILEMMA Toch staat hij nu voor een dilemma. Doorgaan of stoppen, is kort gezegd de vraag die hij zichzelf heeft gesteld. ,,Wordt het mijn beroep of niet? Dat is de belangrijkste vraag, die de komende drie, vier weken beantwoord moet gaan worden. Verkassen naar weer een ander pand is niet zo’n probleem, als het maar voor een paar maanden is. Het is nu de derde keer dat ik hier zit en de Bennekommers beginnen mij nu te kennen.” 

Van Verseveld heeft de woorden nog niet uitgesproken of een Bennekomse klant meldt zich. ,,Wat geweldig dat u hier zit. Het is mooi voor het dorp en u vult toch weer een leegstaand pand. Ik hoop dat u hier mag blijven en de eigenaar u een schappelijke huurprijs aan gaat bieden. Ook ga ik direct mijn zus bellen om te zeggen wat een mooie boeken je hier kunt kopen.” 

OPENINGSTIJDEN De blik van van Verseveld spreekt ‘boekdelen’. Dat hoopt hij natuurlijk ook. De boekenmarkt is er nog op 11 en 12 november, 25 en 26 november, 2 en 3 december en tijdens de Dickens Fair op 9 en 10 december. De openingstijden zijn op vrijdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur en tijdens de Dickens Fair, op vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie