Tussen het hoge gras in de Bennekomse Hooilanden toont David Vink (12) de foto waar hij het meest trots op is.
Tussen het hoge gras in de Bennekomse Hooilanden toont David Vink (12) de foto waar hij het meest trots op is. Nathan Vink

Vogelportretten van David Vink (12) te zien bij Bennekomse pop-up boekenmarkt

24 mei 2023 om 11:44 Kunst

BENNEKOM  Als je aan de 12-jarige Edese scholier David Vink vraagt wat hij op het Ichtus College in Veenendaal het leukste vindt, is zijn gevatte, maar duidelijke antwoord: ,,De pauze.” Een antwoord met ‘een dubbele bodem’, enerzijds een grap, maar anderzijds zit er ook een kern van waarheid in, want hij gaat liever de natuur in. Om te fotograferen, waarbij de dieren en dan speciaal vogels zijn passie zijn. 

Nieuwsgierig? Zijn werk is te bewonderen in de etalage van de Huubs History Books pop-up boekenmarkt aan de Dorpsstraat 19 in Bennekom. Op zaterdag 27 mei is hij daar zelf van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig.

ANSICHTKAARTEN

Tussen het hoge gras in de Bennekomse Hooilanden toont de tiener de foto waar hij het meest trots op is. ,,De beleving van de jonge kieviten die bij hun moeder scharrelen vind ik heel mooi. En dan was het ook nog eens heel mooi avondlicht op het moment dat ik de foto schoot”, vertelt hij, terwijl de zon ondergaat.

Van dit beeld en zijn andere mooiste foto’s van vogels en wilde dieren liet David afdrukken op ansichtkaarten. Vliegende vogels of eentje staand in het water, ze zijn allemaal even prachtig. Maar ook andere dieren ving hij in zijn lens, zoals een eekhoorn en een vos. Zijn mooiste afdrukken verkoopt David niet alleen op ansichtkaarten, maar ook als grote posters op aluminium met een magnetisch ophangsysteem, zodat je niet hoeft te boren in de muur. 

IJSVOGEL

Leren doet hij gelukkig makkelijk, want naast het fotograferen, doet hij ook nog eens aan tafeltennis en voetbal, momenteel als linksback bij het selectieteam van het Veenendaalse DOVO, daarvoor verdedigde hij de kleuren van vv Bennekom.

,,Het leukste vind ik het fotograferen van vogels”. Hij pakt een ansichtkaart met daarop een zwarte roodstaart. ,,Dit beeld heeft ons drie- tot vierhonderd uur gekost. Zijn moeder Annette, die af en toe ook mee gaat en het ook leuk vindt dat haar zoon een hobby heeft, zegt: ,,De mooiste vogel vindt David de ijsvogel, vanwege de mooie kleuren. Bijna alle foto’s schiet hij in de omgeving van zijn woonplaats, zoals Het Binnenveld en Kwintelooijen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie