Afbeelding
Mathilde van Ravensberg

Edese regisseur met nieuwe Sinterklaasfilm terug in bioscoop

16 oktober 2018 om 08:21 lokaal

EDE De Edese regisseur Martijn van Nellestijn gaat volgend jaar weer een bioscoopfilm over Sinterklaas maken. De nieuwe productie moet eind 2019 in alle landelijke bioscopen draaien. Dat maakte Van Nellestijn maandag bekend. Het wordt de negende familiefilm van de 40-jarige Edenaar.

De regisseur is vijf jaar afwezig geweest in de landelijke bioscopen. Na een bijna jaarlijkse reeks van succesvolle Sinterklaasfilms - de laatste 'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos' trok ruim een miljoen bezoekers - zou hij in 2014 een jaar niets doen. Maar een nieuwe film bleef uit door de pietendiscussie, zo vertelde hij in 2016 al aan Ede Stad. ,,Ik wil geen film maken die alleen wordt beoordeeld op de kleur van Piet, zei hij toen. Hoewel de discussie nog niet voorbij is, acht hij nu toch de tijd rijp om een film te gaan produceren.

PIETEN Welke kleur de assistenten van de Sint in zijn nieuwe film krijgen, wil Van Nellestijn nog niet vertellen. ,,Het is jammer dat iedereen eigenlijk heel racistisch is ingesteld en me dit steeds als eerste vraagt. We gaan dit jaar kijken hoe de pieten er lokaal uit zien. En daarbij nemen we mee hoe het Sinterklaasfeest dit jaar in het land wordt gevierd. Wat ik heel belangrijk vind, is dat ik een film maak over een traditie. Deze bepaal ik niet zelf. Daarom zal ik altijd blijven volgen hoe dit in het land wordt gevierd. Piet heeft in ieder geval een baret met een veer en een zak met speelgoed."

OPNAMES Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend. De komende twee maanden zal de regisseur samen met het productieteam acteurs gaan casten voor de film. Wel meldt Van Nellestijn dat het karakter Joris dat hijzelf jarenlang speelde in zijn films, hoogstwaarschijnlijk niet terugkomt. De opnames voor de nieuwe Sinterklaasfilm starten in februari 2019. De wens is om een groot deel van de film weer op te nemen in kasteel Doorwerth, net als in zijn vorige films was dat de thuisbasis van Sinterklaas. De regisseur voert momenteel verkennende gesprekken daarover en die zijn positief, zegt hij.

AVONTUUR De Edenaar legt nu de laatste hand aan het script van de film. De nieuwe film heeft nog geen titel. ,,Maar het belooft weer een geweldig avontuur te gaan worden", aldus een enthousiaste Van Nellestijn.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie