Afbeelding
Archief BDUmedia

Edenaar krijgt elf jaar voor doodslag prostituee

30 april 2019 om 15:30 lokaal

EDE (ANP) De rechtbank in Arnhem heeft een 29-jarige man uit Ede veroordeeld tot 11 jaar cel wegens doodslag op een 32-jarige transgender uit Venezuela. Het slachtoffer werkte als prostituee en werd eind september 2017 dood gevonden in een woning in Arnhem. Het Openbaar Ministerie had ook 11 jaar cel wegens doodslag geëist.

De transvrouw had veel drugs in haar bloed en had hersenletsel door slaag met een voorwerp, bleek uit onderzoek. De officier van justitie concludeerde uit het dossier dat verdachte Ferit V. haar met geweld probeerde te beroven en dat de harde klappen, in combinatie met de drugs, haar dood werden. Dit had de verdachte kunnen voorzien, vond de aanklager. De rechtbank gaat mee in die redenering.

Volgens de advocaten van de Edenaar waren de drugs op zich al een mogelijke doodsoorzaak. Ferit V. zegt zelf dat hij schrok toen de transvrouw een penis bleek te hebben. In afwachting van een andere vrouw die zij voor hem zou regelen, zouden ze zijn overvallen door drie mannen. Hij raakte bij deze vechtpartij bewusteloos en vluchtte toen hij wakker werd, zo had hij verklaard.

Maar de rechtbank vindt dat verhaal ongeloofwaardig, omdat het door geen enkel spoor en geen enkele verklaring wordt gesteund. Zo is het DNA van V. aangetroffen op en in het lichaam van het slachtoffer en op meerdere plekken in het huis. Ook zaten zijn cellen op een chloorfles. In het huis en over de vrouw was chloor gesprenkeld, om sporen weg te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie