Afbeelding
Politie

Verdachte van diefstal bij verzorgingshuis aangehouden

6 mei 2019 om 11:46 lokaal

EDE De politie Ede heeft zondagavond omstreeks 20.15 uur een 37-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachte bevond zich in de buurt van een verzorgingshuis en kon dankzij een alerte melder aangehouden worden. 

De melder nam eerder op de avond al contact op met de politie. Hij had een voor hem onbekende man rond zien lopen in de omgeving van verzorgingshuis Bethanië.

ZOEKTOCHT De man werd niet direct aangetroffen en een zoektocht in de omgeving leverde helaas niks op. ,,Niet veel later waren de collega's telefonisch met de melder in gesprek en juist op dat moment zag de hij de betreffende man weer lopen in de omgeving van het verzorgingstehuis", meldt de politie. 

PARKEERGARAGE De politie trof de verdachte uiteindelijk aan in de parkeergarage van het verzorgingshuis. De man zette het op een rennen. ,,Helaas voor hem waren de collega's sneller en wisten ze de man naar de grond te werken en onder controle te krijgen."

GEEN ONBEKENDE De verdachte had meerdere inbrekerswerktuigen in zijn bezit. ,,De man - voor ons geen onbekende - zit bij ons binnen en mag verklaren over de verdenking die wij tegen hem hebben", aldus de politie. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie