Afbeelding
Jeroen van der Veer

Onderzoek recreatiepark De Goudsberg: Openstaande gevangenisstraf en boetes

4 juni 2019 om 08:51 lokaal

LUNTEREN De gemeente Ede en de politie hielden dinsdag een groot onderzoek op recreatiepark De Goudsberg. Er werd ruim 4400 euro aan openstaande boetes geïnd. Een andere bewoner had nog een gevangenisstraf van 162 dagen open staan.

Alle personen en bungalows werden gecontroleerd. Doel van deze actie was een integrale controle op bewoningsvormen, zoals woonsituaties die strijdig zijn met bestemmingsplannen, en andere activiteiten die het recreatief gebruik belemmeren. De gemeente Ede wil dat het recreatiepark gebruikt wordt waarvoor het is bedoeld, namelijk recreëren. De politie controleerde op strafbare feiten en of bewoners nog straffen hadden open staan.

KLACHTEN Op de kwaliteit van het recreatiepark De Goudsberg bereiken de gemeente al wat langer klachten. Er bestaat ontevredenheid over het sluiten of verslechteren van faciliteiten en het gebruik van de recreatiewoningen voor niet-recreatie. Ook zijn er signalen van bewoning door arbeidsmigranten. Na de actie van dinsdag kan op termijn samen met de betrokken partijen gedacht worden aan de duurzame toekomst van het recreatiepark. Bijvoorbeeld een combinatie van (herstel van) economische kwaliteit, ruimtelijke kwaliteit en veiligheid en leefbaarheid. De controle sluit aan bij die laatste twee: veiligheid en leefbaarheid.

INTERVENTIETEAM De controle wordt uitgevoerd door een zogenaamd interventieteam. Daarin zitten medewerkers van verschillende onderdelen van de gemeente Ede en de politie. De actie wordt ondersteund door het Ariadneproject van de provincie Gelderland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie