Nachtzwaluw.
Nachtzwaluw. Geldersch Landschap & Kasteelen

Dit is er deze week te doen in Ede

27 juni 2018 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

27 juni 2018

Ede

Wandelen met doven & slechthorenden
14:00 Molenstraat 45
Ouders met dove kinderen zijn ook welkom. Ze lopen maar een klein stukje: 3 kilometer. Sportservice organiseert dit. Wandeling is gratis, drinken moet wel zelf betaald worden.

Ede

Opening eerste sportbieb SAM Mariëndaal
14:00
In navolging van het succes in Harskamp en Rhenen opent sportbieb SAM in de wijk Mariëndaal in Ede op woensdag 27 juni de deuren. Wethouder Peter de Pater geeft om 14.45 uur het sein ‘Buitenspelen’, waarmee de sportbieb officieel geopend is.

28 juni 2018

Ederveen

Locatietheater op het fort aan de Buursteeg
20:00 Fort aan de Buursteeg 1
Op drie avonden in juni speelt Theatercollectief Het Vliegende Fort de locatietheater voorstelling ‘Ieder zijn oorlog’. Het is een speciaal voor deze locatie geschreven buitenvoorstelling, die verhalen van het Fort aan de Buursteeg tot leven brengt.

Ede

FoodFloor Eten Delen Ede
20:00 Molenstraat 45
Vind je het leuk om te weten wat er in Ede allemaal gebeurt rondom eten? En hou je ook van eten delen? Kom dan naar de jubileum FoodFloor ‘Eten Delen Ede’ voor verhalen en samen eten.

Ede

Cinema in het Park
22:00 Raadhuisplein
Openluchtbioscoop op het grasveld voor het gemeentehuis. Om 22.01 uur start Jumanji, om 0.30 uur start de natuurfilm Wild.

29 juni 2018

Ede

Open Tuinenroute
10:00 Stompekamperweg 16
Zes bevlogen tuineigenaren zetten hun tuinpoorten open voor publiek.

Ede

Op zoek naar de nachtzwaluw
21:00 Harderwijkerweg 1
Al eens een nachtzwaluw gehoord? Maak het mee op vrijdag 29 juni tijdens een wandeling door de avondschemer over Planken Wambuis bij Ede. Een bijzondere kans om samen met de boswachter van Natuurmonumenten op zoek te gaan naar de nachtzwaluw, ook wel geitenmelker genoemd.

30 juni 2018

Ede

Open dag festival Novae popschool
11:00 Peppelensteeg 12a
Op zaterdag 30 juni houdt Novae Popschool voor de elfde keer haar jaarlijkse open dag festival in De Kei. Op dit festival wordt niet alleen muziek gemaakt, maar ook beleefd en gedeeld. Deze dag is er non-stop live-muziek en zijn er gratis proeflessen. Toegang en alle lessen zijn gratis. Voor meer info en het programma op www.popinuitvoering.nl.

Ede

Eerste ontmoetingsmiddag ‘De Huiskamer van Ede’
13:00 Parkrand 60
De eerste Ontmoetingsmiddag van ‘De Huiskamer van Ede’ staat nu in de planning. Ze beginnen met een wekelijkse middag voor de inwoners van de wijken Kernhem en Veldhuizen.

Ede

Rondleiding Grotestraat Ede 30-6-18
14:00 Molenstraat 45
Wandelen door de Grotestraat en de tijd. Is het centrum van Ede wel het centrum? Hoe was het ooit? Benieuwd wat er allemaal te horen en zien is? Ga dan mee met de gidsen van SRVV op deze Edese ontdekkingstocht. Tegenwoordig is het centrum van Ede bekend maar ooit, begin 1900, was de situatie wel anders. De Bospoort was het centrum. Nieuwsgierig naar het verhaal over Ede toen en nu, ga dan mee met de rondleiding. Aanmelden kan bij VVV Ede, telefoon 0318–614444 of ter plekke bij de gids.

Lunteren

Ellen ten Damme bij De Koepel in Lunteren
20:00 Boslaan 90
Op zaterdag 30 juni vindt het jaarlijkse zomerconcert bij De Koepel in Het Luntersche Buurtbosch plaats. Te gast is dit jaar Ellen ten Damme, zij zal een avondvullend concert in de buitenlucht geven. Kaarten kosten 15 euro per stuk. Vrienden van Het Luntersche Buurtbosch krijgen op vertoon van de ledenpas korting en betalen 7,50 euro per persoon.

Ede

’Hoop in Mij’-tour Reyer sluit af in Ede
20:00 Bettekamp 99
‘Hoop in Mij’-tour op 30 juni in de Wissel. De nieuwe liederen van het album ‘Hoop in Mij’ staan centraal en worden aangevuld met ander inmiddels bekend materiaal. Op ‘Hoop in Mij’ laat Reyer zijn aansprekende aanbiddingsstijl horen in liederen als ‘Ik Weet Hoe Goed Mijn God Is’ (een live favoriet) en ‘Waardig Is Uw Naam’. Kaartverkoop via www.zingenindekerk.nl.

Lunteren

ENKA mannenkoor in de Muziekkoepel Lunteren
20:00 Winkelplein Nieuwe erf
Het ENKA Mannenkoor Ede zal zaterdagavond 30 juni om 20.00 uur en 21.00 uur optreden in de muziekkoepel, winkelplein Nieuwe erf in Lunteren. Het wordt een afwisselend concert,de weersvoorspelling is positief en de toegang gratis. Het koor wil ook in Lunteren mannen inspireren om het plezier van zingen te ervaren.

1 juli 2018

Ede

U2 tribute band uit U.S.A at Chillerz
15:00 Brouwerstraat 3
Op zondagmiddag 1 juli staat de U2 coverband L.A.vation tribute in Chillerz lounge bar aan het Marktplein in Ede.

3 juli 2018

Lunteren

Bewust Ede Zomerse netwerkavond
19:30 Veldhuizerweg 15a
De leden van Bewust Ede, het netwerk voor professionals op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, welzijn en duurzaamheid, heeft haar tweemaandelijkse netwerkavond.

4 juli 2018

Ede

Stadsrondleiding Ede 4-7-18
14:00 Molenstraat 45
De route voert langs gebouwen met hun eigen historie, de rijke collectie aan beelden. Oude stadsboerderijtjes en de trapakkers. De markante inwoners van Ede ontbreken niet in deze rondleiding. Uitleg wordt gegeven over het WWII mausoleum en over de geschiedenis van de oude kerk wordt het nodige verteld. De moderne architectuur wordt zeker niet vergeten, net als de Kippenlijn. De rondleiding eindigt met een rondleiding door het oudste restaurant van Ede, Buitenzorg. Aanmelden kan via VVV Ede, Molenstraat 45, telefoon 0318-614444.

Ook in de agenda? Deel uw activiteit bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie