Vrijwilliger aan het repareren
Vrijwilliger aan het repareren Ad de Bruin

Nieuw Repair Café in Bennekom zoekt vrijwilligers

22 augustus 2019 om 13:13 Maatschappelijk Deel je nieuws

Repair Café Ede is van plan om dit najaar een Repair Café in Bennekom te starten. Hiervoor worden diverse handige vrijwilligers gezocht, die er plezier in hebben om spullen te repareren tijdens de maandelijkse reparatiebijeenkomsten.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, elektrische apparaten en speelgoed. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundige aan de slag.

Duurzaam en leuk
In Nederland wordt erg veel weg gegooid. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het Repair Café brengt daar verandering in. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO2-uitstoot. Veel vrijwilligers van het Repair Café vinden het prettig om op deze manier bij te dragen aan een duurzame samenleving. Daarnaast vinden ze het een leuke uitdaging om apparaten weer aan de praat te krijgen. En, hoe mooi is het wanneer je ziet dat bezoekers blij de deur uitgaan omdat bijvoorbeeld een antieke lamp of favoriet kledingstuk weer langer meekan.
 

Repair Café Bennekom
Om het Repair Café te bemensen worden vrijwilligers gezocht uit Bennekom en directe omgeving voor gemiddeld één dagdeel per maand  (10 keer per jaar). Ad de Bruin, voorzitter Repair Café Ede: “Mensen met een (elektro-) technische achtergrond of hobbyisten die handig zijn met elektriciteit zijn zeer welkom. Ook vrijwilligers die vaardig zijn met de naaimachine om kleding en ander textiel te herstellen, nodig wij uit om contact op te nemen. Daarnaast is er behoefte aan een gastheer/vrouw die de bezoekers verwelkomt en de registratie doet. Voor het inwerken van de nieuwe vrijwilligers zijn ervaren reparateurs aanwezig.”
De reparatiebijeenkomsten zullen waarschijnlijk op zaterdagochtend van 10 uur tot 12.30 uur plaatsvinden. De reparatielocatie is nog in overleg.

Meer informatie
Wie het leuk vindt om te repareren in een gezellige omgeving en graag een steentje bijdraagt aan een duurzame samenleving kan contact opnemen met Ad de Bruin: a.debruin10@chello.nl of bel 06 37431694. Voor meer informatie zie ook www.repaircafe-ede.nl.

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie