Afbeelding
ANP ILVY NJIOKIKTJIEN

Extra vuurwerkvrije zone in Ede

Maatschappelijk

EDE Er zijn de komende jaarwisseling in de gemeente Ede elf vuurwerkvrije zones. Dat is er eentje meer dan afgelopen twee jaar. Dat meldt de gemeente Ede.

In de afgelopen twee jaar zijn er al een aantal vuurwerkvrije zones ingesteld. Dit waren met name de gebieden rond het ziekenhuis, de hospices en de twee kinderboerderijen. Voor de jaarwisseling 2019/2020 wordt het terrein van De Keetmolen ook toegevoegd als vuurwerkvrije zone.

[OVERLAST] ,,Dieren en zieke mensen ervaren meer overlast van vuurwerk dan anderen. Door het instellen van vuurwerkvrije zones wordt er rekening gehouden met deze kwetsbare groepen", aldus de gemeente in een persbericht. ,,Daarnaast geeft het afsteken van vuurwerk in tunnels extra geluidsoverlast voor omwonenden en kan tot gehoorschade leiden bij de gebruikers van de tunnel. De Keetmolen is een rijksmonument met een rieten dak. Vanwege een verhoogde kans op brandgevaar is deze locatie daarom ook ingesteld als vuurwerkvrije zone."

[LOCATIES] In totaal gaat het over de volgende gebieden die zijn aangemerkt als vuurwerkvrije zone: Ziekenhuis Gelders Vallei; Hospice De Olijftak; Hospice Bennekom; Zorginstelling de Herbergier Ede; Kinderboerderij De Oude Hofstede; Kinderboerderij De Proosdij; de fiets- en voetgangerstunnel met de aangrenzende openbare ruimten op het Somapad onder het spoor; Station Ede-Wageningen met de daar aanwezige voetgangerstunnel inclusief de Albertstunnel bij de Klinkenbergerweg; de fietstunnel onder de N224 met de aangrenzende openbare ruimten tussen de Otterloseweg en de Bospoort; de fiets- en voetgangerstunnel met de aangrenzende openbare ruimten onder de N224 bij winkelcentrum Parkweide; het terrein van De Keetmolen (Stationsweg 118).

[VERBOD] In de directe omgeving van deze locaties is het afsteken van vuurwerk tussen 31 december 18.00 en 1 januari 02.00 verboden, met uitzondering van zogeheten fop- en schertsvuurwerk, zoals sterretjes, knaltouwtjes en dergelijke. Buiten de hierboven genoemde tijden is het afsteken van vuurwerk sowieso verboden.

Kijk voor de kaart met daarop alle vuurwerkvrije zones op www.ede.nl/veiligheid.

advertentie