Afbeelding
Pixabay

Supermarkten Ede mogen openingstijden zondag niet verruimen

21 maart 2020 om 11:14 Maatschappelijk Coronavirus

EDE De supermarkten in Ede mogen morgen, zondag, niet langer open zijn. De reguliere openingstijden (12.00 tot 17.00 uur) blijven van kracht.

De supermarkten riepen de gemeente Ede op om de openingstijden op zondag te verruimen om klantenstromen beter te spreiden en de 1,5 meter afstand tot medewerkers te bewaren. Albert Heijn Parkweide kreeg de volgende reactie van de gemeente: ,,Zoals u terecht opmerkt vraagt uw verzoek een zorgvuldige afweging, onder meer een consultatie in het college van B&W. Daar is voor zondag geen gelegenheid voor. Aanstaande zondag kunt u daarom op de reguliere tijden - tussen 12.00 en 17.00 uur - geopend zijn. Volgende week (dinsdag of woensdag) informeren wij u over de beslissing op uw ontheffingsaanvraag."

De supermarkt hoopt dat er snel groen licht komt. ,,Wij hopen dat de gemeente ons verzoek snel inwilligt niet om omzet, maar om klantenstromen op de zondag beter te spreiden. Voor nu lukt dat dus helaas niet in Ede." De oproep naar de klanten luidt: ,,Wij verzoeken u vriendelijk om zondag aanstaande alleen te komen en de afstand tot onze medewerkers in acht te nemen. Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking."

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie