Stichting FAITH heeft sinds kort een winkel aan de Grotestraat 98 in Ede.
Stichting FAITH heeft sinds kort een winkel aan de Grotestraat 98 in Ede. Stichting FAITH

Stichting FAITH helpt gezinnen in nood

15 juni 2020 om 13:38 Maatschappelijk

EDE Stichting FAITH biedt ondersteuning aan gezinnen in nood en ook anderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zijn welkom. Om dit te bekostigen proberen de vrijwilligers geld binnen te halen. Enkele weken geleden werd aan de Grotestraat 98 in Ede een winkel geopend. ,,Zeker in deze tijd is hulp hard nodig en wij willen een steentje bijdragen. Daarvoor zoeken we nog meer vrijwilligers."

Door Barry Wensink

Initiatiefneemster Angélique (,,liever geen achternaam") heeft twaalf jaar geleden de stichting opgericht. De afgelopen jaren was ze actief vanuit Veenendaal waar ze woonde. ,,Een jaar geleden ben ik in Ede komen wonen. Ik had daar al contacten opgebouwd en de mensen weten me te vinden." De gezinnen die hulp ontvangen bestaan uit mensen die buiten de reguliere hulpverlening, waaronder een voedselbank, vallen. Vanwege de coronacrisis wordt steeds vaker een beroep gedaan op FAITH en sowieso ontvangen twaalf gezinnen hulp. ,,Dat is ook het maximaal aantal momenteel. Eigenlijk zitten we hiermee ruim boven onze mogelijkheden. Er is gemiddeld 50 euro per gezin per week nodig", geeft Angélique aan. 

De gezinnen ontvangen eten en ook op andere fronten is er hulp. Op verschillende manieren wordt door de stichting aan de weg getimmerd om geld te verdienen. Dit wordt gedaan door een coördinerend team, onder leiding van Angélique. ,,Daarnaast hebben we vrijwilligers die losse taken voor hun rekening nemen, zoals voedselpakketten bezorgen, gedoneerde producten ophalen en het organiseren van activiteiten."

Onlangs werd het pand betrokken. Het is dagelijks open van 11.00 tot 13.00 uur en bestaat uit diverse hoeken. Zo zijn er boeken, kleding, sieraden en supermarktspullen te koop. Kijk voor meer informatie op Facebook.

Bron video: Stichting Faith / Sam D Films & Photography

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie