Het Recht Van De Snelste
Het Recht Van De Snelste eigen werk

Boek van Edenaar over hoe we de openbare ruimte inrichten.

Maatschappelijk Deel je nieuws

Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Hoe kan het dat we op een knopje moeten drukken als we de straat over willen steken? En waarom reizen we steeds sneller, maar komen we geen seconde eerder thuis?

Van files tot fietssnelwegen, van drempels tot deelauto’s: hoe we ons verplaatsen heeft enorme invloed op de inrichting van onze straten, onze steden én onze samenleving. Het bepaalt zelfs hoe we met elkaar omgaan.

In Het Recht van de Snelste gaan journalist Thalia Verkade en de Ede afkomstige wetenschapper Marco te Brömmelstroet op zoek naar een antwoord op die ene belangrijke vraag: van wie is de straat? Ze ontdekken dat het verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen – en laten zien dat een heel andere inrichting mogelijk is.

Het boek (ook als e-book en audioboek verkrijgbaar) bevat veel voorbeelden uit Ede, zoals de parkeersituatie op ENKA, de inrichting van nieuwe schoolpleinen en de rotonde bij de Zandlaan. Het boek ligt in de boekhandel en is te bestellen via https://kiosk.decorrespondent.nl

advertentie