Afbeelding
Ted Walker

Voetbalkooi aan de Mariëndaal in Ede geopend

Maatschappelijk

EDE Aan de Mariëndaal in Ede werd vrijdagmiddag een gloednieuwe voetbalkooi geopend. ,,We zijn hier samen met de bewoners en diverse partners 2,5 jaar mee bezig geweest en nu staat de kooi er’’, vertelt Arie Alderliesten van Malkander in Ede.

De kooi zou worden geopend door wethouder Van der Schans, maar die was ziek. Verplaatsen van de opening was geen optie voor Alderliesten en zijn netwerkpartners. ,,Nee, dat kon echt niet. De jeugd zag enorm uit naar de opening van de sportkooi. Het heeft een tijd geduurd voordat de kooi er stond, uitstellen is dan geen optie. Jammer dat de wethouder er niet kon zijn, beterschap gewenst aan hem, maar we hebben wel drie toppers bereid gevonden om de openingshandeling te verrichten.’’ 

Het waren Elif en Yagnur, beide 15 jaar, en de 13 jarige Huseyn die gedrieën de rol van de wethouder op zich namen. Huseyn was de eerste van de drie die een doek van een bord mocht trappen met een bal. Hij trapte in één keer raak. ,,Ja tuurlijk’’, zegt hij daar achteraf over met een trotse lach op zijn gezicht. Maar hoe belangrijk is deze sportkooi voor de jongelui? ,,Heel belangrijk’’, zeggen ze tegelijk. ,,Ik moest altijd naar een kooi verderop’’, legt Huseyn uit. ,,En nu kan ik bij mijn eigen huis voetballen. Of ik op voetballen zit? Ja! Ik voetbalde altijd bij Bennekom. Maar nu met corona is dat allemaal wat minder. En ik moet veel voor school doen, en dat vind ik belangrijker’’, vertelt hij.

Gebiedsmanager Rafza Hussainali van de gemeente Ede kijkt met een tevreden blik naar de voetballende kids. ,,Waarom deze sportkooi er is gekomen? Dat is een samenwerking geweest van het wijkteam met de bewoners. Wij vragen aan bewoners hoe zij het vinden om in een bepaalde wijk te wonen en hoe het beter zou kunnen. In dit geval kwam eruit dat de bewoners graag een sportkooi bij de flat zouden willen hebben. Met dat idee zijn we aan de slag gegaan en uiteindelijk hebben we het verzoek ook kunnen honoreren. Ik ben blij dat de kooi er nu staat en dat de jongeren er meteen volop gebruik van maken’’, zegt zij tot besluit.

Bron video: Ted Walker.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie