Roos Hordijk houdt als coördinator bij de Voedselbank Ede bij wat er allemaal gebeurt en wat er geregeld moet worden.
Roos Hordijk houdt als coördinator bij de Voedselbank Ede bij wat er allemaal gebeurt en wat er geregeld moet worden. Doriet Willemen
Vrijwilliger in Beeld

Roos is graag de spin in het web

Maatschappelijk

EDE 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of uit een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom. Deze week is het de beurt aan Roos.

Naam: Roos Hordijk
Leeftijd: 63
Woonplaats: Ede
In het dagelijks leven: Tijdelijk thuis
Vrijwilligerswerk: Coördinator Voedselbank
Organisatie: Voedselbank Ede
Quote: ‘Vrijwilligerswerk is een leuke en nuttige manier om nieuwe mensen te leren kennen’

AFWISSELEND ,,Ze zeggen dat ik goed kan luisteren”, vertelt Roos Hordijk. Het is een eigenschap die goed van pas komt nu ze zich inzet als coördinator bij de Voedselbank Ede. ,,Ik heb te maken met allerlei taken en met verschillende mensen, want er komt heel wat bij kijken voordat we iedere week alle huishoudens in Ede die dat nodig hebben, kunnen voorzien van een voedselpakket. Om dit allemaal in goede banen te leiden, moet je van alle facetten op de hoogte zijn en blijven.”

CONTACTEN ,,Precies een jaar geleden ben ik hier begonnen”, vertelt Roos. ,,Ik wilde graag meer mensen leren kennen en nieuwe contacten leggen. Uit ervaring weet ik dat vrijwilligerswerk daar prima geschikt voor is. Ik ben toen naar Malkander gegaan. Deze organisatie uit Ede helpt mensen om vrijwilligerswerk te vinden dat goed bij hen past. Malkander heeft een uitgebreid overzicht van alle functies en organisaties in Ede en omgeving waar je als vrijwilliger aan de slag kunt. Toen deze functie langskwam, dacht ik meteen ‘Dit lijkt me leuk en dat kan ik!’ Het sprak me direct aan.”

Wat doet een coördinator eigenlijk allemaal?
,,Het komt vooral neer op contacten onderhouden, weten wat er speelt, dingen regelen, mails beantwoorden en overleggen met mensen, zowel op de werkvloer, als in het bestuur. Het is lastig te omschrijven wat ik allemaal doe. De ene keer ben ik aanwezig bij een audit om de hygiëne in het gebouw te controleren (ter info: maximale score behaald), dan weer zit ik met het bestuur van de Voedselbank bij de gemeente om verslag uit te brengen van de praktische gang van zaken. Ik spreek met de mensen die de intake doen en ik informeer hoe het gaat op de werkvloer, zodat ik op de hoogte blijf van ontwikkelingen bij de Voedselbank Ede. In voorkomende gevallen heb ik ook contact met Voedselbank Nederland. Kortom: het is heel afwisselend om te doen en ik vind het erg leuk dat ik met allerlei verschillende mensen te maken heb.”

De volgende keer vertelt Arwen van der Leeuw waarom ze zich graag als vrijwilliger wil inzetten bij Scouting Tarcisius in Ede.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

advertentie