Afbeelding
Pixabay

Dak- en thuislozen blijven langer in noodopvang PMT-gebouw

1 april 2021 om 15:38 Maatschappelijk

EDE De tijdelijke noodopvang voor dak- en thuislozen in het PMT-gebouw wordt verlengd tot 1 september 2021. Dat heeft het collega ven burgemeester en wethouders besloten. Wethouder Geert Ritsema: ,,Deze opvang is geopend om ervoor te zorgen dat in Ede niemand tegen zijn wil op straat hoeft te slapen.”

Uit de cijfers blijkt volgens Ritsema dat de overlast van dak- en thuislozen is afgenomen sinds de huidige Noodopvang open is. Daarnaast is de gemeente wettelijk verplicht om dak- en thuislozen op te vangen, op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Eerder, op 3 november 2020, besloot het college om het PMT-gebouw aan te wijzen als meest geschikte locatie voor de tijdelijke noodopvang van dak- en thuislozen voor de winterperiode 2020/2021 tot 15 april 2021. De datum van 15 april 2021 was gekoppeld aan de verkoop en verbouwing van het pand.

,,De verbouwing en verkoop heeft echter vertraging opgelopen, in verband met een onderzoek in het kader van de Wet natuurbescherming. In deze periode kunnen de geplande werkzaamheden aan het PMT- gebouw niet plaatsvinden”, legt de wethouder uit. ,,Dit biedt mogelijkheden voor de verlenging van de noodopvang binnen het PMT-gebouw.”

Sinds de coronacrisis is daar de landelijke richtlijn Maatschappelijke Opvang bijgekomen. Het ministerie van VWS verzoekt gemeenten om aan daklozen opvang te bieden. Door de Noodopvang te continueren komt de gemeente Ede tegemoet komen aan dit verzoek.

Om overlast in de wijk zoveel mogelijk te voorkomen blijven de maatregelen van kracht zoals begeleiding voor de tijdelijke bewoners, extra toezicht en de inzet van beveiliging. Wijkbewoners zijn vandaag (donderdag) via een brief geïnformeerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie