Afbeelding
Pixabay

Trouwen in gemeente Ede iets duurder

20 mei 2021 om 20:39 Maatschappelijk

EDE Als je wilt trouwen op een gemeentelijke locatie in de gemeente Ede, dan betaal je gemiddeld 477,55 euro. Twee jaar geleden was dat nog 461,30 euro. In twee jaar tijd is trouwen in onze gemeente daarmee 3,5 procent duurder geworden.

Dat blijkt uit cijfers van ThePerfectWedding. Overigens betaal je in het gros van de gemeenten een stuk meer om te trouwen dan twee jaar geleden. Ceremonies die van maandag tot en met donderdag plaatsvinden zijn in de afgelopen twee jaar gemiddeld 7,4 procent duurder geworden. In 2019 betaalde een bruidspaar nog gemiddeld 374,95 euro voor een doordeweekse ceremonie, terwijl dit in 2021 402,61 euro is.

Aangezien trouwen op vrijdag populairder is dan op andere doordeweekse dagen, geldt voor ceremonies op vrijdag bij meerdere gemeenten een hoger tarief dan op andere doordeweekse dagen. De gemiddelde kosten voor een vrijdagse ceremonie zijn in 2021 417,82 euro, terwijl dit in 2019 nog 390,20 euro was; een stijging van 7,1 procent. In de gemeente Ede kost trouwen op vrijdag overigens net zo veel als trouwen op maandag tot en met donderdag.

Op onderstaande kaart vind je de gemiddelde kosten van een trouwceremonie op gemeentelocaties terug. Het gaat hierbij om de kosten van een ceremonie die overdag plaatsvindt. Door de gemiddelde kosten van 2021 af te zetten tegen de gemiddelde kosten in 2019, is ook de ontwikkeling van de kosten berekend. Dat getal bepaalt de kleur op de kaart. In sommige gemeenten is trouwen op vrijdag duurder dan op andere doordeweekse dagen: via het uitklapmenu kun je tussen deze dagen wisselen.


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie