Afbeelding
Funda

Explosieve stijging aantal miljoenenwoningen in gemeente Ede

8 april 2021 om 20:10 Wonen

EDE Het aantal woningen met een waarde van één miljoen euro of meer is in de gemeente Ede afgelopen jaar explosief gestegen. In onze gemeente was een stijging van meer dan zestig procent te zien van het aantal miljoenenwoningen. Een stijging die veel groter is dan het landelijke gemiddelde.

Stijgende huizenprijzen zijn er wederom de grootste oorzaak van dat er meer woningen zijn die een miljoen euro of meer waard zijn. Het aantal woningen met een waarde van een miljoen of meer steeg in 2020 landelijk met zo’n veertig procent, blijkt uit cijfers gepubliceerd door vastgoeddatabedrijf Calcasa

TOP 3 Op de Veluwe was de stijging 60,4 procent, van 1340 miljoenenwoningen eind 2019 naar 2150 eind 2020. Hoeveel woningen er in de gemeente Ede een miljoen of meer waard zijn is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat er meerdere van die miljoenenwoningen in onze gemeente te koop staan, volgens huizenverkoopsite Funda zijn dat er op dit moment vijftien. Volgens die site is de duurste te koop staande woning in onze gemeente te vinden aan de Goorsteeg in Lunteren (2.600.000 euro), gevolgd door woningen aan de Edeseweg in Bennekom (2.275.000 euro) en de Groot Ginkelseweg in Ede (1.850.000 euro).

In alle regio’s steeg het aantal miljoenenwoningen. In Midden-Limburg en Noord-Friesland is zelfs sprake van een verdubbeling. Ook in de regio’s Noord-Overijssel, Zuidwest-Gelderland en Noord-Drenthe verdubbelde het aantal woningen met een waarde van een miljoen euro of meer bijna. Alleen in Oost-Groningen en in de omgeving van Delfzijl bleef het aantal gelijk, hoewel dat voor Delfzijl betekent dat het aantal ook dit jaar op 0 staat. De Calcasa-cijfers zijn afgerond op tientallen, dus het kan zijn dat er in de regio wel degelijk een enkele miljoenenwoning staat.

De dure-woningen-dichtheid is in de Gooi en Vechtstreek het hoogst: per duizend koopwoningen in deze regio zijn er meer dan 115 een miljoen euro of meer waard. Ook in de regio Haarlem is dat aantal relatief hoog. Op de Veluwe zijn er per duizend koopwoningen 11,6 die eind 2020 een miljoen euro of meer waard waren.


Het aantal miljoenenwoningen is afgerond op tientallen, tenzij het aantal lager ligt dan tien. In dat geval staat er 5 of 0 (wanneer het er vier of minder zijn). De cijfers zijn geclusterd naar de 40 COROP-regio’s.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie