Jolanda haakt knuffels voor kinderen en is op zoek naar andere vrijwilligers die ook mee willen doen.
Jolanda haakt knuffels voor kinderen en is op zoek naar andere vrijwilligers die ook mee willen doen. Doriet Willemen
Vrijwilliger in beeld

‘Samen handwerken voor goed doel’

27 juli 2021 om 18:16 Maatschappelijk

EDE 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of uit een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom.

Naam: Jolanda Versteeg
Leeftijd: 39
Woonplaats: Ede
Vrijwilligerswerk: Knuffels haken
Organisatie: Zelf een handwerkgroep opstarten om samen met andere vrijwilligers kleertjes en knuffels te maken voor Stichting Every boy & girl
Quote: ‘Fantastisch om een knuffel te maken voor een kind dat niets heeft. Het maakt me blij dat ik kan helpen. En wat zou het leuk zijn om dit samen met anderen te gaan doen!’

HANDWERKEN Als kind kreeg Jolanda Versteeg wèl les in figuurzagen, maar niet in handwerken. Het had in die tijd ook niet echt haar belangstelling, maar een paar jaar geleden besloot ze dat ze toch wilde leren haken. Ze heeft het zichzelf – met succes - aangeleerd en het resultaat mag er zijn. In totaal heeft ze al een stuk of 40 kleurrijke knuffels gefabriceerd.

IEDER KIND EEN KNUFFEL ,,Haken is een fijne bezigheid om te doen”, vertelt Jolanda, ,,maar daarnaast wilde ik ook graag dat mijn gehaakte knuffels een goede bestemming zouden krijgen. Na een oproep op Facebook kwam ik in contact met de Stichting Every boy & girl. Ik vind dit een prettige, warme organisatie die in Ghana, Hongarije en Roemenië knuffels en kleertjes geeft aan de armste kinderen. De stichting zorgt ervoor dat mijn gehaakte spullen op de goede plek komen.”

WIN-WIN-WIN Het haken is niet alleen een leuke hobby, maar het geeft Jolanda ook veel voldoening: ,,Ik heb via de contactpersonen van Every boy & girl al verschillende foto’s gekregen van een kind dat een van mijn knuffels vasthoudt. Het is fantastisch om iets te kunnen betekenen voor deze jonge kinderen die eigenlijk niets hebben. En het zou helemaal mooi zijn om dit samen met andere mensen te gaan doen in een haak- en breigroep. Op die manier kunnen we af en toe gezellig bij elkaar komen, samen handwerken, sociale contacten onderhouden en ideeën uitwisselen. Zo kunnen we er nog meer uithalen!”

OOK MEEDOEN? Jolanda is voortvarend aan de slag gegaan en heeft een mooie ontmoetingsruimte geregeld in Ede-Zuid, waar de groep eens in de 2 weken op dinsdagochtend (10.00 tot 12.00 uur) bij elkaar kan komen om te handwerken. Mensen die het leuk vinden om te haken, breien of naaien en samen kleertjes, mutsen, sjaals, knuffels en dekentjes willen maken, kunnen zich aanmelden bij Jolanda Versteeg. E-mail: handwerkgroepede@gmail.com of tel: 06-34842930.

De volgende keer: Dirk van Wikselaar over zijn inzet voor Harskamp.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie