Teuny Bouw (l) en Anke de Geit (r) zetten zich al 25 jaar met veel plezier in voor de speeltuinvereniging Harskamp.
Teuny Bouw (l) en Anke de Geit (r) zetten zich al 25 jaar met veel plezier in voor de speeltuinvereniging Harskamp. Doriet Willemen
Vrijwilliger in beeld

Anke en Teuny al 25 jaar speeltuinjuf in Harskamp

18 mei 2021 om 15:26 Maatschappelijk

HARSKAMP 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of uit een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom. Deze keer worden Anke en Teuny in het zonnetje gezet.

Naam: Anke de Geit
Leeftijd: 53
In het dagelijks leven: Thuisblijfmoeder
Woonplaats: Harskamp
Vrijwilligerswerk: Juf
Organisatie: Speeltuinvereniging Jong Harskamp
Quote: ‘We doen het samen. Alleen kun je niets’

Naam: Teuny Bouw
Leeftijd: 48
In het dagelijks leven: Administratie eigen bedrijf
Woonplaats: Harskamp
Vrijwilligerswerk: Juf
Organisatie: Speeltuinvereniging Jong Harskamp
Quote: ‘Het is voor mij vanzelfsprekend’

25 JAAR De speeltuin in Harskamp. Wie is er niet groot mee geworden? Teuny Bouw in ieder geval wel. Als kind speelde ze er zelf al en ook haar eigen kinderen gingen erheen. Net als de kinderen van Anke de Geit. In die tijd hielpen ze als jonge ouders allebei regelmatig mee bij de speeltuinvereniging en toen hun eigen kinderen te groot werden, bleven ze zelf een paar ochtenden per week als juf. Gewoon, omdat het zo leuk is. En dat is het nu, na 25 jaar, nog steeds!

FEESTJE Enthousiaste, vrolijke kinderen, afwisseling, fijne collega’s en taart bij de koffie, daar doen beide dames het voor. ,,En je blijft op de hoogte van het dorp”, voegt Anke lachend toe. ,,Het hoogtepunt van het jaar is de huifkartocht met na afloop samen pannenkoeken eten”, stelt Teuny. ,,Ieder jaar voor de zomervakantie doen we dat. Maar eigenlijk is iedere dag hier een feestje.”

KOFFIE ,,Door corona kunnen we de ouders ‘s morgens niet meer ontvangen met een bakje koffie. Hopelijk kan dat snel weer. Het is niet alleen gezellig maar je kunt ook uitwisselen wat er speelt. Sommige kinderen vinden het spannend om hier voor het eerst te komen, maar meestal is dat snel over. We zeggen altijd: liever dat ze huilen bij het gaan dan bij het komen. Vervolgens gaan we met de peuters knutselen, spelen, liedjes zingen en natuurlijk in de speeltuin spelen.”

GENERATIES Eigenlijk vinden Anke en Teuny het heel gewoon dat ze dit allemaal al 25 jaar vrijwillig doen. ,,We hebben ooit afgesproken dat we zouden stoppen als de kinderen van de kinderen zouden komen. Die zijn er ondertussen, maar we vinden het eigenlijk nog te leuk en dus gaan we gewoon door.”

De volgende keer vertelt Olga van der Zanden over haar inzet bij koor Onbeperkt Talent.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie