Dirk van Wikselaar zet zich al 40 jaar vol overtuiging in voor uiteenlopende activiteiten in het dorp Harskamp.
Dirk van Wikselaar zet zich al 40 jaar vol overtuiging in voor uiteenlopende activiteiten in het dorp Harskamp. Doriet Willemen
Vrijwilliger in beeld

‘Nee zeggen past niet bij mij’

10 augustus 2021 om 13:12 Maatschappelijk

HARSKAMP 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen.

Naam: Dirk van Wikselaar
Leeftijd: 61 jaar
Woonplaats: Harskamp
In het dagelijks leven: Bedrijfsleider reclamebureau
Vrijwilligerswerk: van alles organiseren in en voor Harskamp
Organisatie: o.a. voetbalvereniging SV Harskamp
Quote: ‘Iedereen kan ergens bij helpen – leeftijd of opleiding maakt niet uit. Door het te doen, leer je het vanzelf!’

NEE ZEGGEN HOORT NIET Stilzitten vindt Dirk van Wikselaar maar niets. Het liefst is hij bezig, en in veel gevallen komt dat ten goede aan de inwoners en het verenigingsleven van Harskamp. ,,Het sociale gebeuren - zeker in een dorp - is ontzettend belangrijk”, zegt hij, ,,en nee zeggen, past niet bij mij”. Dat dit geen loze woorden zijn, heeft Dirk van Wikselaar de afgelopen 40 jaar wel bewezen.

TIJD MAKEN Op 20-jarige leeftijd trad hij aan in het bestuur van de plaatselijke voetbalvereniging: ,,Ik ging als jochie van tien jaar al naar de club en later voetbalde ik er in het eerste elftal. Ik werd in die tijd gevraagd om secretaris te worden. Dat heb ik gedaan en na 16 jaar werd ik voorzitter. Daar ben ik onlangs na 24 jaar mee gestopt. Ik vind: als je iets kunt en je hebt tijd (of je maakt tijd), dan mag je best iets voor de gemeenschap doen. Ook al verdien je er geen geld aan, je wordt er nooit slechter van!”

HOBBY Zelf voetballen, in het bestuur, bardienst draaien, jeugdtrainer, jeugdkamp organiseren, en ga zo maar door. Dirk was vaak 20 uur per week met de club bezig. ,,Ik zie het eigenlijk als een grote hobby”, vertelt hij daarover. ,,Lekker bezig zijn, dingen regelen, af en toe een praatje maken en met mensen omgaan. Bij problemen moet je er als bestuur natuurlijk ook zijn, maar meestal was het gewoon heel leuk.”

DORPSCENTRUM Dirk deed en doet nog veel meer voor Harskamp. Hij was betrokken bij de herbouw van het dorpscentrum (,,Meer dan 70x naar het gemeentehuis geweest”). En hij heeft een aantal jaar met een buurman een biljartcompetitie geregeld tussen teams uit de dorpen rond Ede (,,Biljarten is meer dan alleen een kroegsport”). 

Verder hielp hij jaarlijks met de organisatie van het plaatselijke Koninginnedagfeest. Nu deze festiviteit is onder gebracht bij de stichting Harskamp Leeft steekt Dirk op verzoek ook daar de handen uit de mouwen. En nog steeds regelt hij mede het biertapgebeuren met een vast team bij Stichting Tractor Pulling Harskamp (,,Schitterend werk met allemaal enthousiaste mensen!”).

De volgende keer Jacco en Laura over de muziekopleiding bij OBK Bennekom.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie