Afbeelding
Wecycle

Basisscholen De Triangel en De Roedel ontvangen recyclecertificaat

Maatschappelijk

LUNTEREN/HARSKAMP Meer dan 160 basisscholen hebben ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling. Ook basisscholen De Roedel uit Harskamp en CNS De Triangel uit Lunteren deden mee aan deze inzamelingsactie van Wecycle. Als dank voor hun inzet krijgen de scholen een beloning, een recyclecertificaat en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job. 

Namens iedere school die deelnam aan de inzamelactie heeft initiatiefnemer Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job gedoneerd. In totaal is deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van 10.000 euro.

Het donatiebedrag helpt Stichting Jarige Job om nog meer kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. ,,Al jarenlang ondersteunt Wecycle onze stichting, waardoor we ieder jaar bij veel kinderen een verjaardagsbox kunnen bezorgen”, zegt directeur Huib Lloyd. ,,Met deze samenwerking komen veel aspecten bij elkaar: extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat maakt deze actie extra bijzonder.”

De inzamelactie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. ,,De inzet van scholen is geweldig. Veel scholen doen al jaren mee en zo is er inmiddels een hele generatie kinderen voor wie het heel gewoon is om afgedankte apparaten altijd in te leveren voor recycling”, meent Jan Vlak, algemeen directeur van Stichting OPEN, de organisatie achter Wecycle.

advertentie