Afbeelding
Wecycle

CNS De Triangel zamelt afgedankte apparaten in

9 september 2019 om 16:48 Onderwijs

EDE CNS De Triangel uit Lunteren en basisschool De Roedel uit Harskamp gaan met een duurzame Wecycle inzamelactie sparen voor een mooie beloning. Tot half november zamelen zij afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangen daarvoor een beloning en een Wecycle Recycle Certificaat. De inzamelactie wordt georganiseerd door Wecycle, dat tevens een bedrag doneert aan Stichting Jarige Job. 

De inzamelactie heeft een educatief karakter: de scholen ontvangen actiemateriaal en een schoolkrant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. Iedere deelnemende school ontvangt hiervoor een leesboekenpakket naar keuze of een digitale camera en een Wecycle Recycle Certificaat. Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties. De inzamelactie loopt van 9 september tot en met 11 november. 

LESSEN Wecycle houdt al jaren inzamelacties op basisscholen. ,,Kinderen komen steeds jonger met steeds meer elektrische apparaten in aanraking", zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. ,,Denk aan een telefoon, elektrische tandenborstel, spelcomputer of radio. Maar ook het lampje dat naast hun bed staat, is een apparaat. We willen daarom al vroeg bijbrengen dat deze spullen na afdanking moeten worden ingeleverd voor recycling." Al het e-waste dat Wecycle inzamelt, wordt voor 95 procent nuttig toegepast. Zo krijgen grondstoffen een tweede leven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie