Grote onrust bij Lunters museum: ‘Dit is een zware persoonlijke beschadiging’

9 aug, 10:00 Maatschappelijk Jan de Boer
Sofia Feenstra en haar partner Gert van Koesveld.
Sofia Feenstra en haar partner Gert van Koesveld.

LUNTEREN Er is grote onrust binnen de muren van het Lunters museum na het vertrek van de bestuursleden Sofia Feenstra en Gert van Koesveld. Naast een vertrek uit het bestuur wordt Feenstra per 25 juli 2022 niet meer geaccepteerd als vrijwilliger. Of haar levenspartner Van Koesveld dat ook gaat doen is nog niet bekend. Hij was 30 jaar bestuurslid en is het fundament van Vereniging Oud-Lunteren. Iedereen kent Gert als Lunteraan in hart en nieren die de historie van Lunteren als een lopende encyclopedie kan vertellen. Hun beider afscheid zou een enorm verlies voor het Lunterse museum betekenen.

,,Het museum was voor Gert en mij een warm bad”, zegt een geëmotioneerde Sofia Feenstra. Het tweetal is als bestuurslid vertrokken gezien de veranderde organisatie en slechte samenwerking met de nieuwe voorzitter Arie van Alphen, de opvolger van Jaap van Ravenswaaij. De overige bestuursleden kozen overigens wel de kant van Van Alphen. ,,Mij werd..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Herfstbos met verrassingen bij Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Overig Nog dit jaar uitspraak Raad van State over ‘ENKA smeerpijp’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Fotograaf ziet wolf in De Hoge Veluwe: ‘Hij lijkt minder schuw’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Scholier Jonas (16) uit Ede gaat op (zeil)avontuur: ‘Wie wil nou niet op wereldreis?’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Harskamp laat in ‘dorpenderby’ SDS ’55 struikelen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Bennekom machteloos tegen Scherpenzeel

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.