Grote onrust bij Lunters museum: ‘Dit is een zware persoonlijke beschadiging’

9 augustus 2022 om 10:00 Maatschappelijk Jan de Boer
Sofia Feenstra en haar partner Gert van Koesveld.
Sofia Feenstra en haar partner Gert van Koesveld.

LUNTEREN Er is grote onrust binnen de muren van het Lunters museum na het vertrek van de bestuursleden Sofia Feenstra en Gert van Koesveld. Naast een vertrek uit het bestuur wordt Feenstra per 25 juli 2022 niet meer geaccepteerd als vrijwilliger. Of haar levenspartner Van Koesveld dat ook gaat doen is nog niet bekend. Hij was 30 jaar bestuurslid en is het fundament van Vereniging Oud-Lunteren. Iedereen kent Gert als Lunteraan in hart en nieren die de historie van Lunteren als een lopende encyclopedie kan vertellen. Hun beider afscheid zou een enorm verlies voor het Lunterse museum betekenen.

,,Het museum was voor Gert en mij een warm bad”, zegt een geëmotioneerde Sofia Feenstra. Het tweetal is als bestuurslid vertrokken gezien de veranderde organisatie en slechte samenwerking met de nieuwe voorzitter Arie van Alphen, de opvolger van Jaap van Ravenswaaij. De overige bestuursleden kozen overigens wel de kant van Van Alphen. ,,Mij werd..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Steeds meer graafschade door aanleg glasvezel
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Gemeente Ede gaat uit van vertrouwen bij controle op bijstandsfraude
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Hopelijk is dít het gouden ei in de strijd tegen vogelgriep’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal FC Jeugd geeft het in slotfase weer weg
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Tot 12.500 auto’s dagelijks op ‘nieuwe’ Parklaan
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Iris uit Lunteren is advocaat op de Zuidas: ‘Rust platteland is niets voor mij’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.