Afbeelding
Oud-Lunteren/Jolanda Vlastuin

Arie van Alphen beoogd voorzitter Vereniging Oud-Lunteren

9 april 2021 om 15:59 Historie

LUNTEREN Oud-ziekenhuisbestuurder en Lunteraan Arie van Alphen is de beoogde nieuwe voorzitter van de Vereniging Oud-Lunteren. 

Dat heeft het bestuur gemeld in een brief aan de leden. In oktober vorig jaar werd afscheid genomen van toenmalig voorzitter Jaap van Ravenswaaij. Hij legde zijn werkzaamheden neer vanwege een verschil in toekomstvisie voor Museum Lunteren. Monica van der Hoff is momenteel waarnemend voorzitter.

LEDENVERGADERING De leden van Oud-Lunteren nemen tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering een besluit over de voordracht van Van Alphen. De datum van deze bijeenkomst is nog niet bekend. 

,,In afwachting van zijn hopelijke benoeming zal Arie de bestuursvergaderingen als adviseur bijwonen en deze technisch voorzitten’’, aldus het bestuur. ,,Graag wil hij ook vast met vrijwilligers, collega-organisaties in Lunteren, de gemeente Ede, collega-musea en andere relaties kennis maken. Monica zal waar nodig tot de benoeming van Arie de formele verantwoordelijkheid als waarnemend voorzitter dragen.’’  

GEDREVEN Het bestuur is ervan overtuigd dat er met Van Alphen een ,,gedreven, betrokken en professionele bestuurder en voorzitter is gevonden’’. ,,Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij een verdere impuls kan geven aan het voortbouwen van ons prachtige museum.’’ 

ZIEKENHUIZEN Arie van Alphen was van 1985 tot 2002 bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Vanaf 2002 was hij actief als interim-bestuursvoorzitter van diverse Nederlandse ziekenhuizen in crisis. ,,Ook nu nog, na zijn (formele) pensionering, is hij adviseur, coach en toezichthouder bij diverse zorg- en onderwijsinstellingen. Daarnaast heeft hij verschillende activiteiten ontplooid op kerkelijk gebied. Onder zijn verantwoordelijkheid als voorzitter van het college van kerkrentmeesters heeft de restauratie van de Oude Kerk plaatsgevonden. Arie woont met zijn vrouw al lange tijd in Lunteren en is uiteraard lid van de Vereniging Oud-Lunteren’’, aldus het bestuur.

Naast waarnemend voorzitter Monica van der Hoff bestaat het bestuur uit Cornelis den Boer, Sofia Feenstra, Bert Hazeleger, Gert van Koesveld en Tjipke Timmer. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie