Afbeelding
Cultura

Historisch Museum Ede heeft een nieuwe voorzitter

27 november 2020 om 09:10 Historie

EDE Henk Beukhof is per 1 november de nieuwe bestuursvoorzitter van het Historisch Museum Ede. Hij neemt de voorzittershamer over van Jaap Floor die sinds 2013 voorzitter was. 

Floor kan terugkijken op een periode van zeven en half jaar waarin hij leiding heeft gegeven aan het besturen van het museum met onder meer de verhuizing van het stationsgebouw aan het Museumplein naar Cultura. 

BESTUUR Beukhof is momenteel adjunct-directeur van de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe en heeft bestuurlijke ervaring bij diverse instellingen. Hij onderschrijft de missie en visie van het museum en zal zich daar ook sterk voor maken. Het bestuur bestaat nu, naast de nieuwe voorzitter, uit Gerry den Boggende-Dorresteijn, Gilbert Gemert en Lieke de Ruyter de Wildt. Ook de zittingstermijn van mevrouw Den Boggende eindigt eind dit jaar, daarom is het bestuur nog op zoek naar een secretaris. 

De Stichting Historisch Museum Ede heeft als doel het exploiteren en beheren van het Historisch Museum Ede. Zij is een van de kernpartners van Cultura Erfgoed. Het Historisch Museum Ede bewaart en ontsluit de verre en recente geschiedenis om het leven van inwoners van de gemeente Ede en andere bezoekers te verrijken, en hen zo met elkaar te verbinden. Bewoners, bezoekers en andere (erfgoed)instellingen worden hierbij actief betrokken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie