Onderneemster Dineke de Ruiter.
Onderneemster Dineke de Ruiter. Eigen foto

Activiteiten voor eenzame ouderen: ‘Samen een fijne dag in de kerstperiode’

23 november 2022 om 12:25 Maatschappelijk

EDE In Nederland zijn veel ouderen erg eenzaam. De kerstperiode valt dan extra zwaar. Dineke de Ruiter Uitvaartzorg wil graag aandacht besteden aan de stilte van deze tijd. Gezelligheid, geborgenheid en veiligheid in deze speciale donkere dagen aan het einde van het jaar zou er voor iedereen moeten zijn, zo is de overtuiging van de onderneemster uit Ede en Bennekom. 

,,Dit jaar proberen wij een mooie dag te organiseren, gewoon omdat het fijn kan zijn om in deze dagen samen met andere gelijkgestemden te zijn mèt ruimte, tijd en aandacht voor jezelf. Ontmoeten, verbinden en plezier en samen een fijne dag te beleven’’, zegt Dineke de Ruiter. Op vrijdag 16 december staan er activiteiten gepland in de Ericakerk aan de Ericalaan 1 in Ede. De verschillende activiteiten zijn gebundeld onder de naam ‘Kerst in de Ericakerk’. Op het programma staat onder meer een kerstworkshop bloemschikken. De te gebruiken materialen zijn inclusief. Een eigen bijdrage vervalt en hoeft dus niet door de deelnemers betaald te worden. Deelnemers hebben tijdens de workshop de keuze uit een aantal voorbeelden. De activiteiten worden gehouden in twee verschillende groepen. Groep 1 volgt de workshop van 10.00 tot 12.30 uur. De andere groep begint om 13.30 uur en werkt tot 16.00 uur.

BRIDGE Daarnaast is er op 16 december ook een Bridgedrive of een Klaverjasdrive, waar ouderen aan mee kunnen doen. Beiden beginnen om 13.30 uur en duren tot 16.30 uur. ,,Er is dus volop variatie en afwisseling om jezelf en de ander te ontmoeten. Wij zorgen voor een leuke prijzentafel, een lekker hapje en een drankje en een goede kerstsfeer’’, aldus de organisatie. 

SPONSORING ,,Dankzij een aantal fantastische sponsors kunnen wij al een mooie dag organiseren en hebben we een aantal leuke prijzen voor de winnaars bij het kaarten. De Ruiter Uitvaartzorg wil de volgende sponsors enorm bedanken voor hun bijdrage in welke vorm dan ook; Café 100, Vendôme makelaardij, Oliebollenkraam Vreken-Stadspoort, Retona Bennekom, BDUmedia, De Overnemers, restaurant De Verleiding, Talsma Makelaardij; Plameco Spanplafonds. Maar wij zoeken nog meerdere sponsors voor dit goede maatschappelijke doel. Wij hopen dat we dan wellicht de eigen bijdrage voor het bloemschikken kunnen verminderen of zelfs kunnen laten vervallen. Dat zou heel fijn zijn gezien het lage budget dat veel ouderen hebben’’, aldus de organisatie van de activiteiten. Dineke de Ruiter: ,,Graag doe ik een oproep aan bedrijven die maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Neemt u contact met mij op.’’

AANMELDEN Meer informatie en opgeven kan via admin@deruiteruitvaartzorg.nl. Geeft u hierbij goed door met hoeveel personen u wenst te komen en voor welke activiteit u zich opgeeft en op welk tijdstip. Meer informatie over de kerstactiviteiten is te vinden op de website www.deruiteruitvaartzorg.nl 

Uitvaarthuys De Vallei, opbaren net als thuis. Adres: Voorsterweg 10, 6717 GS Ede, Weerkruislaan 97A, 6721 BS Bennekom en Ericakerk, Ericalaan 1, 6711 MZ Ede. Email: info@deruiteruitvaartzorg.nl. Dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer: 06-10710789.

Dit artikel wordt u aangeboden door Dineke de Ruiter Uitvaartzorg. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie