De 100-jarige Jur Heerema (midden), vergezeld door zoon Arjen geeft zijn verjaardagsgeld aan Roos Hordijk (voedselbank)
De 100-jarige Jur Heerema (midden), vergezeld door zoon Arjen geeft zijn verjaardagsgeld aan Roos Hordijk (voedselbank) Diana Kervel

100-jarige geeft gekregen verjaardagsgeld aan Voedselbank Ede

28 maart 2023 om 12:30 Maatschappelijk

EDE Bij de viering van het behalen van zijn 100e verjaardag op 16 februari heeft Jur Heerema (midden) aan de visite gevraagd om geld te doneren aan de Voedselbank Ede. Het ingezamelde bedrag van 1520 euro is in ontvangst genomen door algemeen coördinator Roos Hordijk van de Voedselbank. Bijna 160 huishoudens in Ede leven onder het bestaansminimum en zijn afhankelijk van deze instantie voor hun boodschappen. Volgens zoon Arjen (links) is het motto van zijn vader altijd al geweest om te delen met minder gefortuneerden. ,,Dat loopt als een rode draad door zijn leven.”

Jur Heerema is geboren en getogen in Hoogezand. Voor zijn werk als cartograaf bij het ministerie van Landbouw is hij verhuisd naar Ede waar hij nu al decennia woont. Hij is weduwnaar sinds 2017. Meneer Heerema heeft twee zonen en twee dochters. Op de overhandigde cheque staat, naast het bedrag, een foto van hem omringd door kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie