Eind juni vond de eerste Edese Pridewalk plaats. Hier was een divers gezelschap uit de lhbti-gemeenschap bij aanwezig.
Eind juni vond de eerste Edese Pridewalk plaats. Hier was een divers gezelschap uit de lhbti-gemeenschap bij aanwezig. Xander van Soelen

Edese lhbti’ers van verschillende leeftijden met elkaar in podcast: ‘Regenbooggemeenschap ontwikkelt zich continu’

29 november 2023 om 07:30 Maatschappelijk Lhbti in Ede Tips van de redactie

EDE In deze slotpodcast van de lhbti-reeks van Ede Stad.nl staat diversiteit binnen de regenbooggemeenschap centraal. Om wat specifieker te zijn: de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende generaties die zich onder deze parapluterm scharen. 

door Elyse van den Brink

Vijf Edese lhbti’ers, Ria (69), Jos (51), Savitri (30) Marije (28), Jetske (28), kwamen onlangs bijeen in Studio Cultura om hun ervaringen te delen en daarmee een kijkje te nemen in elkaars leefwereld. 

Oudere lhbti’ers zijn opgegroeid met minder rechten in een maatschappij die de regenbooggemeenschap, zoals wij die nu kennen, veel minder begreep. Beseffen jongeren dat de lhbti-emancipatiebeweging een rijke historie kent? En hoe kijken oudere generaties op hun beurt aan tegen de manier waarop jongeren van nu met hun identiteit als lhbti’er om gaan? Met voor hen wellicht onbekende termen als non-binair of genderneutrale voornaamwoorden als die/diens of hen/hun, die in het dagelijks taalgebruik steeds vaker voorkomen. 

Het groepsgesprek leverde een zeer uitgebreide podcast op, die hieronder te beluisteren is:

Deze publicatie is tot stand gekomen met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en Cultura Ede. Met dank aan Studio Cultura voor de opnamefaciliteiten en eindmontage.

Je vindt alle overige gepubliceerde artikelen van de lhbti-reeks van Ede Stad.nl in dit dossier.


Mail de redactie
Meld een correctie

Elyse van den Brink
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie