Stembureau op woonzorgpark De Hartenberg.
Stembureau op woonzorgpark De Hartenberg. 's Heeren Loo

Stijging aantal stemmers bij toegankelijk stembureau De Hartenberg

27 november 2023 om 13:51 Maatschappelijk

WEKEROM Bij het stembureau op woonzorgpark De Hartenberg konden cliënten tijdens de Tweede Kamerverkiezingen samen met hun begeleider, verwant of vrijwilliger hun stem uitbrengen. 

Iedereen in Nederland heeft het recht om te stemmen. Helaas is kiezen en stemmen voor mensen met een verstandelijke beperking niet altijd vanzelfsprekend. Om het stemmen zo makkelijk mogelijk te maken, hebben een aantal woonzorgparken van ’s Heeren Loo een eigen stembureau.

STEMMEN VOOR IEDEREEN

Zo ook woonzorgpark De Hartenberg. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen hebben 51 mensen hier hun stem uitgebracht. Ook maakten cliënten deel uit van het team dat het stembureau bemenst. ,,We stellen op deze manier iedereen in de gelegenheid om zelf een bewuste keuze te maken wel of niet te gaan stemmen”, meldt ‘s Heeren Loo.

Deze verkiezingen was er een opkomst van 51 stemmers. Dat is hoger dan voorgaande jaren. Het woonzorgpark hoopt dan ook bij de volgende verkiezingen weer een stembureau te mogen openen. Daarmee blijft stemmen ook voor mensen met een verstandelijke beperking toegankelijk.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie