De Gelderhorst, gespecialiseerd in het bieden van zorg en ondersteuning aan oudere doven, wil hiermee bijdragen aan toegankelijke verkiezingen.
De Gelderhorst, gespecialiseerd in het bieden van zorg en ondersteuning aan oudere doven, wil hiermee bijdragen aan toegankelijke verkiezingen. Google Streetview

Bij De Gelderhorst in Ede zijn alle stembureauleden bij de komende verkiezingen doof

13 november 2023 om 14:42 Politiek

EDE Nog ruim een week en we kunnen weer gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op woensdag 22 november kan dit ook bij de Edese zorgorganisatie De Gelderhorst. Maar daar gaat het er wel net iets anders aan toe: alle leden van het stembureau zijn doof. Voor horende kiezers zijn tolken aanwezig. De Gelderhorst, gespecialiseerd in het bieden van zorg en ondersteuning aan oudere doven, wil hiermee bijdragen aan toegankelijke verkiezingen.

Alle bewoners van De Gelderhorst zijn doof. En niet alleen de bewoners: ook een groot deel van de medewerkers is doof of (zeer) slechthorend. ,,Voor dove mensen is het niet altijd makkelijk te communiceren in de horende samenleving. Ook bij verkiezingen kan dat een drempel zijn”, schrijft de organisatie in een persbericht. 

Daarom hebben De Gelderhorst, het Nederlands Gebarencentrum en de gemeente de handen ineengeslagen voor een stembureau waarbij alle leden doof of (zeer) slechthorend zijn en gebarentaal beheersen. ,,Daardoor is het makkelijker voor bewoners en medewerkers om te komen stemmen. Verder is het een gewone stemlocatie waar de hele buurt welkom is: voor tolken is gezorgd.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie