Mirjam Buru-Sluiter heeft sinds begin oktober ook de Hongaarse nationaliteit. Na de beëdiging en het volkslied op de foto met de burgemeester.
Mirjam Buru-Sluiter heeft sinds begin oktober ook de Hongaarse nationaliteit. Na de beëdiging en het volkslied op de foto met de burgemeester. Eigen foto

Oud-Edese mist in Hongarije alleen kroket, kaas en hagelslag

9 december 2019 om 08:54 Mensen

EDE/TÖRÖKSZENTMIKLOS Als kind gaat ze jaren op vakantie naar de Costa Brava in Spanje. Dan kiezen haar ouders, getipt door vrienden, een keer voor Hongarije. Vanaf dat moment ontluikt bij de Edese Mirjam Sluiter (40) de liefde voor het midden-Europese land. Ze woont er nu ruim tien jaar, is getrouwd met een Hongaar en kreeg er twee kinderen. Sinds begin oktober heeft ze ook de Hongaarse nationaliteit.  

We spreken Mirjam Buru-Sluiter, zoals ze sinds haar huwelijk heet, samen met moeder Jeanneke Folmer (64) als ze een lang weekend in Ede is. Bijzonder is dat Jeanneke en haar man Marco sinds 2014 ook in Hongarije wonen. In dezelfde plaats als haar dochter: Törökszentmiklós (vertaald: Turkse Sint Nicolaas), op 120 kilometer ten zuidoosten van Boedapest.

Lees hier via Ede Stad.nl (premium) een uitgebreid interview met Mirjam, waarin ze vertelt waarom Hongarije haar hart heeft gestolen. Ze mist alleen de kroketten, hagelslag en Nederlandse kaas.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie