Afbeelding
Geef Eva Toekomst

Eva aangekomen in Barcelona voor operatie

9 september 2020 om 11:24 Mensen

EDE Eva Peelen en haar ouders zijn in Barcelona aangekomen. Daar moet de zieke Edese een ingrijpende operatie ondergaan. ,,Het was, ondanks dat iedereen het zo comfortabel mogelijk voor Eva maakte, een pittige reis voor haar.” 

Eva (18) heeft CCI/AAI, oftewel een aandoening waarbij er te veel flexibiliteit is in de bovenste nekwervels. Het zorgt ervoor dat de jonge vrouw al twee jaar thuis in Ede in een donkere kamer ligt. Ze verdraagt geen licht en geluid, kan niet lopen en geen tv kijken. Zelfs rechtop zitten lukt niet. De hoop is gevestigd op een arts die haar in Barcelona gaat opereren. ,,We kunnen niet wachten, want het is levensbedreigend doordat er druk ontstaat op de hersenstam van Eva”, vertelde haar vader Jacco onlangs aan Ede Stad.nl.

Om de operatie in Barcelona, en de reis ernaar toe, mogelijk te maken werd een crowdfundingsactie opgestart. De benodigde 125.000 euro was binnen anderhalve week binnen. ,,We hebben daarbij hulp gekregen van verschillende buren en dat is hartverwarmend. De actie verliep boven verwachting”, aldus vader Jacco.

Daarmee zijn ze er echter nog niet en de acties gaan ook door. Afgelopen week nog werd er bij een benefietdag bijna 1300 euro opgehaald. ,,Het streefbedrag is behaald, maar donaties zijn nog steeds zeer welkom. Er zijn namelijk, voorafgaand aan deze crowdfundingsactie, hoge medische kosten gemaakt. Die hebben wij niet meegenomen in deze actie. Daarnaast staat Eva na de operatie nog een lange periode van revalidatie en werken aan herstel te wachten. Ook daar zijn kosten aan verbonden, die niet volledig worden vergoed. Ook hier kunnen we alle hulp goed bij gebruiken. Alle beetjes helpen!”

Vandaag en de aankomende twee dagen staan in Barcelona meerdere onderzoeken en gesprekken met artsen op de planning voor Eva. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie