Afbeelding
Familie Peelen

Eva succesvol geopereerd in Barcelona

14 september 2020 om 19:45 Mensen

EDE De 18-jarige Eva Peelen is succesvol geopereerd in Barcelona. Dat laat haar familie maandagavond weten. ,,De operatie is goed gegaan, zonder complicaties.”

Eva (18) heeft CCI/AAI, oftewel een aandoening waarbij er te veel flexibiliteit is in de bovenste nekwervels. Het zorgt ervoor dat de jonge vrouw al twee jaar thuis in Ede in een donkere kamer ligt. Ze verdraagt geen licht en geluid, kan niet lopen en geen tv kijken. Zelfs rechtop zitten lukt niet. De hoop is gevestigd op een arts die haar in Barcelona gaat opereren. ,,We kunnen niet wachten, want het is levensbedreigend doordat er druk ontstaat op de hersenstam van Eva”, vertelde haar vader Jacco onlangs aan Ede Stad.nl.

SPANNEND Om de operatie in Barcelona, en de reis ernaar toe, mogelijk te maken werd een crowdfundingsactie opgestart. De benodigde 125.000 euro was binnen anderhalve week binnen. En dus kon Eva vorige week naar Barcelona afreizen. Daar volgden eerst diverse onderzoeken, maar vandaag was het de dag van de operatie. ,,Om 15.00 uur is Eva naar de IC gebracht, de aankomende 24 uur wordt ze slapende gehouden”, aldus de familie. ,,Tot woensdagavond verblijft Eva op de intensive care. De komende dagen blijven intensief en spannend.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie