‘Grensgevallen’: Volle kraamkamer aan de Slagsteeg

17 maart 2021 om 06:30 Mensen Henny Jansen
Floor de Kanter: 'een droom werd wekelijkheid'
Floor de Kanter: 'een droom werd wekelijkheid'

BENNEKOM De Gemeente Ede is met zo’n 320 vierkante kilometer groot. Zo bedraagt de afstand tussen de A50 nabij De Woeste Hoeve en de Walderveense Molen hemelsbreed bijna 28 kilometer. ‘Grensgevallen’ is een nieuwe serie van Ede Stad en gaat over het dagelijks leven van inwoners die op het randje van de gemeentegrens wonen. Naaste buren zijn Veenendalers, Rhenenaren, Wageningers, Renkumers, Arnhemmers, Apeldoorners, Barnevelders of Renswoudenaren. Wat houdt hen bezig en in hoeverre voelen zij zich Edenaar? Het echtpaar Floor de Kanter en Lodewijk Pool runt ruim vijftien jaar biologische boerderij De Hooilanden aan de Slagsteeg in Bennekom.

Voor het dichtbevolkte Nederland een rustig gebied tussen Ede, Wageningen, Veenendaal en Rhenen met een weids uitzicht op de Binnenveldse Hooilanden en de meest dichtbijgelegen buurwoning op enkele honderden meters afstand. 

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Geen tijdelijk zebrapad of knipperlicht bij oversteek scholieren
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Minister wil regionale aanpak wilde vogels met vogelgriep
PREMIUM
Afbeelding
Winkels Supermarkt Safari naar Bellestein
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Airfryer koning uit Ede stopt vanwege succes: ‘Gaat bijna op werken lijken’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren 11.000 honden op dat hele kleine stukje Ede
PREMIUM
Afbeelding
Mensen ‘God gebruikt zelfs Google’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.