Riet Hoogkamer en Dolf van Kampen, ereleden van Oud-Bennekom.
Riet Hoogkamer en Dolf van Kampen, ereleden van Oud-Bennekom. Historische Vereniging Oud-Bennekom

Nieuwe ereleden bij Historische Vereniging Oud-Bennekom

24 maart 2022 om 12:38 Mensen

BENNEKOM Onder applaus van de ledenvergadering zijn Riet Hoogkamer en Dolf van Kampen benoemd tot erelid van de Historische Vereniging Oud-Bennekom. Daarbij kregen zij van de voorzitter de traditionele schouderklop met de historische voorzittershamer en de bijbehorende bronzen erepenning.

Riet Hoogkamer, die in 2020 een Koninklijke onderscheiding ontving voor al haar maatschappelijke activiteiten, werd 23 jaar geleden secretaris van het bestuur, waarin ze negen jaar zitting had en de ledenadministratie verzorgde. Ze was 20 jaar bibliothecaris in het Documentatiecentrum. Ze is mede-auteur van het boek ‘Echte Bennekommers komen vaak van elders’ en ze stelde een uitvoerige genealogie van haar familie Weijman samen, een belangrijk naslagwerk voor Bennekomse familiegeschiedenis. Al 11 jaar is ze voorzitter van de Werkgroep Reclame & Souvenirs, die in het Bennekomse Kamertje inmiddels ruim 50 mini-exposities verzorgde.

Dolf van Kampen was zes jaar bestuursvoorzitter en is al 22 jaar actief voor het behoud van de monumenten op het oude deel van de Bennekomse begraafplaats. Hij was voorzitter van de Werkgroep Geschiedenis en is alweer tien jaar voorzitter van de Werkgroep Digitale Media en PR, die de website en alle sociale media van de vereniging beheert. Hij werkt mee aan ontwerp en realisatie van de historische informatieborden waarvan er inmiddels vijf in het dorp zijn geplaatst. Van Kampen is de creatieve motor achter vele activiteiten, met oog voor het totaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie