Afbeelding
Gemeente Ede

Koninklijke onderscheiding voor Edenaar Leo Langeveld

19 augustus 2022 om 09:08 Mensen

EDE De heer Langeveld uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem op donderdag 18 augustus de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van een bestuursvergadering van de lokale afdeling van de fietsersbond bij de heer Langeveld thuis.

Leo Langeveld is al lange tijd vrijwilliger bij de lokale afdeling van de Fietsersbond. Hij was onder andere betrokken bij fietsverlichtingsacties en heeft ervoor gezorgd dat vrijwilligers van de fietsersbond meehielpen bij het afnemen van schoolverkeersexamens in Ede. Sinds 2002 maakt hij deel uit van het lokale bestuur, waar hij sinds 2003 de secretarisrol vervult. Naast zijn rol als secretaris schrijft de heer Langeveld artikelen voor ledenblad De Edese Fietsbel en brengt deze rond in de gemeente. Ook verzorgt hij de digitale nieuwsbrief.

VAT EDE Daarnaast is de heer Langeveld al sinds 1979 betrokken bij Vereniging Amateurtuinders Ede (VAT Ede). Hij was 25 jaar lang secretaris van de vereniging en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de uitbreiding van de vereniging naar de huidige zeven complexen. Nog altijd is de heer Langeveld actief voor de VAT Ede. Hij maakt deel uit van de commissie modernisering statuten en is betrokken bij De Kruiwagen, het ledenblad. Hij schrijft artikelen, organiseert workshops over het inmaken van groente en brengt het blad rond op de fiets.

BETROKKENHEID Sinds 2018 houdt de heer Langeveld de groenvoorziening rond zijn appartementencomplex bij. ,,Leo Langeveld staat bekend om zijn grote betrokkenheid, trouw en vriendelijkheid. Hij durft te vernieuwen en te digitaliseren”, aldus de gemeente Ede. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie