Afbeelding
Gemeente Ede

Jan Hilgerspenning voor Jacomien Wijnbergen

12 januari 2023 om 09:52 Mensen

EDE Jacomien Wijnbergen zet zich in voor ouderen in Ede en kreeg daar gisteren de Jan Hilgerspenning voor uitgereikt. Burgemeester René Verhulst reikte deze gemeentelijke onderscheiding uit tijdens een receptie van de christelijke ouderenorganisatie PCOB. 

Mevrouw Wijnbergen was betrokken bij de organisatie van activiteiten en de lief & leed commissie van de PCOB. Ze heeft vele bossen bloemen rondgebracht en verraste alle leden in de corona-tijd met een persoonlijke verjaardagskaart. Ook verzorgde ze verjaardagsbezoeken aan 90- en 100-jarigen. ,,Ze kent de leden en wist precies wanneer iemand een hart onder de riem kon gebruiken of wanneer er iets te vieren was”, aldus gemeente Ede in een persbericht.

NIEUWE KERK EDE Niet alleen de PCOB genoot van de inzet van Jacomien Wijnberg, de Nieuwe Kerk in Ede kan ook nog steeds rekenen op haar betrokkenheid. Al meer dan tien jaar verzorgt Mevrouw Wijnberg trouw de bloemengroet. Ze organiseert verschillende activiteiten zoals Open Maaltijd, een 6-wekelijkse maaltijd voor ouderen binnen en buiten de gemeente. Op woensdagochtend organiseert zij Koffie en Sfeer, een inloopochtend voor gemeenteleden en voor de buurt.

De Jan Hilgerspenning is een gemeentelijke onderscheiding. De penning staat voor je dromen najagen en nooit opgeven. De ontvanger van de penning draagt een waardevolle bijdrage aan de Edese samenleving. De burgemeester van Ede kent de penning toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie