Stephan Beumer, Xander van Soelen en Twan Spierings ontvangen de Jan Hilgerspenning van burgemeester René Verhulst.
Stephan Beumer, Xander van Soelen en Twan Spierings ontvangen de Jan Hilgerspenning van burgemeester René Verhulst. Ted Walker

Jan Hilgerspenning voor Astrant

6 januari 2023 om 18:12 Mensen

EDE Stephan Beumer, Xander van Soelen en Twan Spierings, drie drijvende krachten achter Astrant hebben op vrijdag 6 januari de Jan Hilgerspenning ontvangen. Burgemeester René Verhulst reikte deze gemeentelijke onderscheiding uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ede in Cultura. 

Astrant (Stichting Centrum voor Popcultuur Ede) is een levendig poppodium en cultureel centrum in Ede. Met een divers muziekprogramma op het professionele podium en verschillende thema-avonden wordt een breed publiek aangesproken. Daarnaast is er aandacht voor talentontwikkeling, fleuren zij Ede op met graffiti-streetart en dragen zij bij aan diverse maatschappelijke projecten.

GROTE SPELER Astrant is uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van kunst en cultuur in Ede. Een creatieve broedplaats waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en op een positieve manier hun vrije tijd kunnen besteden. De organisatie weet daarnaast veel vrijwilligers aan zich te binden die samen werken aan diverse evenementen. 

Mooie voorbeelden zijn de activiteiten van Astrant rond de Airborne Herdenking en Luchtlandingen, Astrant x Linke Soep, het boek ‘waarom gebeurt hier niets?’ over de geschiedenis van de popcultuur in Ede en natuurlijk de Ede Pride. Xander van Soelen, Stephan Beumer en Twan Spierings staan midden in de samenleving, weten waar behoefte aan is en durven de boel soms op te schudden. Echte pioniers.

JAN HILGERSPENNING De Jan Hilgerspenning is een gemeentelijke onderscheiding. De penning staat voor je dromen najagen en nooit opgeven. De ontvanger van de penning draagt een waardevolle bijdrage aan de Edese samenleving. Het is een aanmoediging om een ‘hoogvlieger’ te worden. En een beloning voor doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. De burgemeester van Ede kent de penning toe.

Meer informatie over de penning op de website www.ede.nl/lintjes en vragen via lintjes@ede.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie