De foto werd door een internationale vakjury gekozen uit een totaal van bijna 500 inzendingen.
De foto werd door een internationale vakjury gekozen uit een totaal van bijna 500 inzendingen. Photography by Kim Hildering

Edese fotograaf genomineerd voor Bruidsfoto Award

22 mei 2023 om 14:39 Mensen

EDE Photography by Kim Hildering uit Ede is afgelopen vrijdag genomineerd voor Bruidsfoto Award 2023 (BFA). Hildering dingt mee voor een prijs in de categorie ‘Bruidspaar’. Haar foto werd door een internationale vakjury gekozen uit een totaal van bijna 500 inzendingen. 81 foto’s dingen mee naar de felbegeerde award. 

De BFA wordt dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd. In de negen fotocategorieën zijn verschillende aantallen foto’s genomineerd. Op alle genomineerde bruidsfoto’s kan gestemd worden via de website van de organisatie. 

EMOTIES EN HERINNERINGEN

,,Bruidsfotografie is een bijzondere tak van fotografie waarin beeld een grote rol speelt. Beeld heeft namelijk de kracht om emoties en herinneringen vast te leggen en te vereeuwigen. Een ervaren bruidsfotograaf begrijpt deze kracht en weet hoe hij of zij deze moet inzetten om een onvergetelijke trouwreportage te maken”, aldus Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine, de initiatiefnemer van de BFA. 

Ze gaat verder: ,,Uit alles blijkt dat het belangrijk is dat de fotograaf oog heeft voor detail en de juiste momenten weet vast te leggen. Zo kan een blik van de bruid naar haar aanstaande echtgenoot of een traan die wordt weggeveegd voor eeuwig worden vastgelegd. Dit zijn momenten die zonder beeld wellicht snel vergeten zouden worden. Een bruiloft is immers meer dan alleen de ceremonie en het feest, het draait ook om de mensen en hun emoties.”

STEMMEN

Tot en met 18 augustus kunnen aanstaande bruidsparen en andere belangstellenden hun stem uitbrengen op hun favoriete bruidsfoto’s via www.bruidenbruidegom.nl/bfa-stemmen. Begin september worden de winnaars in de negen categorieën bekendgemaakt. Genomineerde fotografen die korter dan drie jaar actief zijn als bruidsfotograaf maken kans op de New Talent Award. De foto met de meeste publieksstemmen wint bovendien de titel Overall Winnaar 2023.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie