Trapper Schoepp en zijn band treden woensdag 6 maart op bij Live Stage Marnix op Boerderij Hoekelum.
Trapper Schoepp en zijn band treden woensdag 6 maart op bij Live Stage Marnix op Boerderij Hoekelum. Joseph Cash

Trapper Schoepp op podium Live Stage Marnix in Bennekom: ‘Als een schakel in de keten’

28 februari 2024 om 14:11 Muziek

BENNEKOM De Amerikaanse zanger, songwriter en gitarist Trapper Schoepp maakt tijdens zijn Europese tournee een stop in Bennekom voor een uniek concert. Woensdag 6 maart staat hij op het podium van Live Stage Marnix in De Deel van Boerderij Hoekelum, samen met Eston Bennett (staande bas, zang) en Nick Lang (drums).

door Marianne Koster

Trapper Schoepp beschouwt zichzelf als een kleine schakel in de keten die folkzangers uit verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt. In Schoepp’s geval betekent dat ook dat hij actief naar die connecties op zoek gaat. Zo nam hij zijn laatste album Siren Songs op in de Cash Cabin, de historische blokhut van Johnny Cash in Hendersonville. 

DYLAN ALS MUZIKALE HELD

Sinds 2007 maakt Trapper Schoepp furore als singer-songwriter in het americana-genre. Schijnbaar moeiteloos mengt hij folk- en rockinvloeden. In zijn teksten toont hij zich een meester in het vertellen van verhalen. Om aan te geven hoe hij daarin excelleert: Trapper Schoepp is de jongste co-auteur van een Bob Dylan song. ,,Dylan was mijn muzikale held sinds ik als tiener het nummer Hurricane hoorde”, vertelt Schoepp. 

In 2019, toen de in Wisconsin opgegroeide Trapper Schoepp al vele albums op zijn naam had staan, ontdekte hij bij toeval dat een onvoltooide Dylan-song geveild werd. Een foto toonde de haastig gekrabbelde teksten die Bob Dylan 57 jaar eerder had gemaakt. Over Wisconsin, nota bene. Schoepp voelde aan alles dat hij deze song moest voltooien. Twee dagen later nam hij met zijn band het nummer ‘On, Wisconsin’ op. ,,Dylan gaf zijn goedkeuring. Onwerkelijk en fantastisch!”, aldus Trapper Schoepp.

Wie deze bijzondere artiest live wil zien moet snel zijn. Kaartverkoop via reservering@livestagemarnix.com. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur. Entree 15 euro. Locatie: De Deel van Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom. Meer informatie via: livestagemarnix.com.  

WINACTIE Een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad maakt kans op twee vrijkaarten. Heb je niet eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan uiterlijk 3 maart via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag wilt winnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Marianne Koster
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie