Het Apollo Ensemble brengt op zaterdag 27 maart Bachs Johannes Passion.
Het Apollo Ensemble brengt op zaterdag 27 maart Bachs Johannes Passion. Ingrid Roes

Edesche Concertzaal komt met nieuw livestream platform Classical At Home

15 maart 2021 om 06:49 Muziek

EDE Live genieten van heerlijke klassieke muziek kan op zaterdag 27 maart bij de Edesche Concertzaal. Dan begint het nieuwe livestream platform Classical At Home met Bachs ‘Johannes Passion’. Via een hoogwaardige livestream meegenieten van deze unieke uitvoering.

Classical At Home is het livestreaming platform waarop de uitgestelde concerten van het vorige seizoen worden ingehaald. Op zaterdag 27 maart opent het Apollo Ensemble de reeks met de ‘Johannes-Passion’, waarna Lavinia Meijer, Hannes Minnaar, Eric Vloeimans, Bernd van den Bos, Judith en Tineke Steenbrink en Signum Quartett volgen. Radiopresentator Sander Zwiep is de online gastheer.

JOHANNES PASSION De Edesche Concertzaal zet hoog in met Bachs ‘Johannes-Passion’. Veel passie-uitvoeringen zijn afgelast, maar die van de Edesche Concertzaal gaat door. Via Classical At Home beleef je de uitvoering van Bachs ontroerende passie thuis in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit. Het Apollo Ensemble brengt dit meesterwerk live vanuit de Edesche Concertzaal.

Wat maakt Bachs ‘Johannes-Passion’ zo bijzonder? Volgens Thomas Oltheten, fagottist van het Apollo Ensemble, komt dat door de menselijke emoties die je in het stuk ervaart. ,,De verloochening door Petrus vind ik een emotioneel sterk punt. Je lijf redden, is voor veel mensen herkenbaar; en dan die enorme spijt erna. Petrus is daarmee net zo’n menselijk figuur als Maria.”

HANNES MINNAAR Een ander muzikaal hoogtepunt is het pianorecital van meesterpianist Hannes Minnaar, op zaterdag 17 april. Aan de Bösendorfer Imperial-vleugel voert hij je langs de geheimen van de nacht. Schumanns ‘Nachtstücke’ brengen je direct in de stemming. Met Ravels ‘Gaspard de la nuit’ roept Hannes een duistere sprookjeswereld op van waternimfen, een galg en de plaaggeest Scarbo.

Ook beluister je harpiste Lavinia Meijer, trompettist Eric Vloeimans en pianist Bernd van den Bos die een aangename mash-up brengen van klassiek en lichtere toetsen.

Bestel kaarten via de site: www.classicalathome.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie