Sophie Straat is een van de artiesten bij het Singer Songwriter Festival
Sophie Straat is een van de artiesten bij het Singer Songwriter Festival Jonna Bruinsma

Vijf jaar Singer Songwriter Festival: ‘Avond vol afwisseling in muziekstijlen’

12 mei 2022 om 07:00 Muziek

EDE Het Singer Songwriter Festival viert vrijdag 20 mei haar vijfjarig bestaan in Theater Cultura. Vanaf 19.30 uur zullen artiesten als Sophie Straat, Aafke Romeijn, Roos Blufpand en Gitta de Ridder het podium betreden.

Het Singer Songwriter Festival is dit jaar extra bijzonder, omdat het jubileum vanwege corona meerdere malen verplaatst moest worden. Initiatiefnemers Hedzerd de Boer (Cultura) en Stephan Beumer (Astrant) tellen de dagen af: ,,Het is zó gaaf dat we nu eindelijk los mogen gaan. De artiesten staan te popelen. Ze hebben lange tijd niet mogen optreden, dus je kan je vast voorstellen hoeveel zin ze erin hebben!’’, aldus Hedzerd de Boer. Beumer vult aan: ,,En de bezoekers hopelijk net zoveel!”

VEELBELOVENDE ARTIESTEN Door de line-up is het een avond vol afwisseling in muziekstijlen. Zo zorgt Gitta de Ridder voor de nodige folk/pop-invloeden, raakt Roos Blufpand je met mooie, poëtische zinnen, zingt Aafke Romeijn over politiek, feminisme en haar kat Henk én brengt Sophie Straat met haar compagnon Wieger prachtige, Nederlandstalige levensliederen. 

SOPHIE STRAAT De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat groeide eind jaren ’90 op in de voormalige volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas-werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. 

AAFKE ROMEIJN Aafke is een elektropop-muzikant, schrijfster én journaliste. In 2012 maakte zij haar debuut met popmuziek en gaat nu door het leven als de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige- elektropop. Ze heeft een kat die Henk heet en zelfs daar schrijft ze liedjes over! 

ROOS BLUFPAND Ook Roos Blufpand kan niet wachten tot ze weer mag. ,,Op een schaal van 1 tot 10? Dan heb ik er 10000 zin in! Tussen de maatregelen door heb ik gelukkig mijn isolatieliedjestour mogen doen, maar daarna weer heel lang niets. Dus ik sta te popelen!”, aldus Blufpand. Ze schrijft graag taboedoorbrekende en goudeerlijke nummers. Ze wil graag muziek maken die bijdraagt aan een liefdevolle wereld. 

GITTA DE RIDDER Gitta de Ridder heeft het grootste deel van haar volwassen leven in Engeland gewoond. Haar derde album doet je denken aan Paul Simon’s ‘Graceland’ en de vroege Releases van de Scandinavische zangeres Ane Burn. Zelf vat ze haar muziek samen in: intiem, niet heel zwaar en blijheid. De Ridder: ,,Ik probeer het publiek altijd met iets positiefs naar huis te sturen! Ik ga sowieso op klompen spelen, compleet met klederdracht.’’ 

Kaarten voor het Singer Songwriter Festival zijn te koop via Cultura Ede en kosten 10,00 euro. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie