Hannah Aldridge en Gus Sjodin treden donderdag 8 september op bij Live Stage Marnix in Boerderij Hoekelum.
Hannah Aldridge en Gus Sjodin treden donderdag 8 september op bij Live Stage Marnix in Boerderij Hoekelum. PR

Nieuwe serie concerten bij Live Stage Marnix

3 september 2022 om 07:00 Muziek

BENNEKOM Na een korte zomerstop staat Live Stage Marnix klaar voor een nieuw seizoen vol live optredens in een zaal op Boerderij Hoekelum. Als eerste staat donderdag 8 september het Amerikaanse Hannah Aldridge-duo op het podium.

door Marianne Koster

Hannah Aldridge werd geboren in Muscle Shoals, een legendarische muziekstad in Alabama. Haar vader Walt Aldridge is songwriter en producent. Hij schreef talloze hits en is opgenomen in de Nashville songwriters Hall of Fame. Met zo’n achtergrond zal het niemand verbazen dat Hannah als twintiger zelf songs begon te schrijven. Haar eerste live optredens vonden plaats in het fameuze Blue Bird Café in Nashville. In 2014 bracht ze met hulp van singer-songwriter Jason Isbell haar debuutalbum Razor Wire uit. Dit album trok de aandacht van muziekrecensenten en binnen korte tijd stond Hannah Aldridge op podia over de hele wereld. Haar achtergrond in het diepe zuiden van Amerika is terug te vinden in de thema’s van haar songs, muzikaal zijn zowel invloeden van country als rock te herkennen. In 2017 verscheen haar album Gold Rush. Een spannende collectie songs met stevige nummers, mooie sfeervolle ballads en slepende southern rock, prachtig gezongen met haar doorleefde stem met een rauw randje. Dit album bereikte de prestigieuze Americana Music Association Charts. 

Hannah Aldridge staat bekend om haar energieke live optredens. Tijdens haar huidige Europese toernee wordt ze vergezeld door de Zweedse zanger/gitarist Gustav Sjödin.

Hannah Aldridge en Gustav Sjödin treden donderdag 8 september op in De Deel van Boerderij Hoekelum, aan de Edeseweg 122 in Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum, bij Velvet Music, Maandereind 40, Ede of via reservering@livestagemarnix.com 

PROGRAMMERING Live Stage Marnix heeft ook voor de komende maanden weer een aantal interessante artiesten weten te contracteren. Later deze maand zijn dat Eric Devries met Song & Dance Band. In oktober speelt de Canadese band The Hello Darlins, een concert dat eerder moest worden uitgesteld wegens een lockdown. In november komt publieksfavoriet Texaan Walt Wilkins & Friends terug en aan het einde van die maand speelt het Bobby Dove Trio uit Canada. Kijk op de website voor alle data, muziekfilmpjes en om alvast te reserveren. 

Meer informatie: livestagemarnix.com

WINACTIE Elke maand biedt Luisterpodium Live Stage Marnix een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om vrijblijvend kennis te maken met dit muzikale initiatief. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan uiterlijk 4 september via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag in aanmerking wilt komen. De winnaar ontvangt twee vrijkaarten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie