Pathé en nieuwsblad Ede Stad verzorgen zaterdag 4 februari het live muziekspektakel ‘Through Composers’.
Pathé en nieuwsblad Ede Stad verzorgen zaterdag 4 februari het live muziekspektakel ‘Through Composers’. Pathé Ede

Through Composers’ Eyes: Live filmmuziekspektakel in Pathé Ede

29 december 2022 om 06:00 Muziek

EDE Pathé en nieuwsblad Ede Stad verzorgen zaterdag 4 februari het 2,5 uur durende live muziekspektakel ‘Through Composers’ Eyes’, uitgevoerd door Het Nederlands Filmorkest. Dit orkest onder leiding van dirigent Sander Vredenborg bestaat uit vijftig muzikanten, voor dit concert aangevuld met een twintigkoppig koor. Daarnaast worden prachtige, speciaal voor dit concert op maat gemaakte filmbeelden vertoond.

Matthijs Kieboom, componist van muziek voor films als Verliefd op Ibiza, Piraten van Hiernaast en Wolf, presenteert de avond. Samen met het Nederlands Filmorkest neemt hij het aanwezige publiek mee op een reis langs de muzikale meesterwerken van twee van de belangrijkste filmmuziekcomponisten van deze tijd: Hans Zimmer en Danny Elfman. Zij componeerden melodieën voor films als Gladiator, Pearl Harbor, The Prince of Egypt, Pirates of the Caribbean en Batman. Het programma omvat onder meer muziek, zang én beelden uit films als Inception, King Arthur, The Last Samurai, Spiderman, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Edward Scissorhands en Batman Returns. 

Matthijs Kieboom vertelt daarbij over het proces van de totstandkoming van filmmuziek en hoe Hans Zimmer, Danny Elfman en hijzelf hun muziek perfect laten aansluiten op filmscènes. Theatermanager Bart van Schooten van Pathé Ede is uiteraard zeer blij met de komst van het live spektakel ‘Through Composers’ Eyes’ naar zijn theater. ,,We zijn ontzettend trots dat we een optreden van dit fantastische orkest kunnen toevoegen aan ons steeds groter wordende liveshow aanbod. Deze match tussen bioscoop en concert past perfect in onze toekomstplannen op het gebied van live- en theatershows.”

De avond begint om 19.30 uur. Meer info over de voorstelling op: www.filmorkest.nl Kaarten kosten € 25,- per persoon en zijn hier te bestellen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Pathé Ede, Laan der Verenigde Naties 150 in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie