Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe

Dijkgraaf kondigt vertrek aan

6 januari 2020 om 18:15 Natuur en milieu

EDE Dijkgraaf Tanja Klip-Martin legt per 1 augustus 2020 haar ambt als dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe neer. Zij stuurde op 24 december 2019 haar verzoek om ontslag aan de koning. Het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe is aan zet om een opvolger te vinden.

In augustus 2020 is het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe een kleine anderhalf jaar in functie, een passend moment om als dijkgraaf afscheid te nemen vindt Klip. ,,Dit besluit is gebaseerd op ratio. Gevoelsmatig voelt het anders. Dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je je kunt voorstellen. Maar 66 jaar is een mooie leeftijd om ook meer tijd te gaan hebben voor andere zaken in het leven. Ik ben trots op het waterbeheer in Nederland en zeker op dat van ons waterschap. De grote kennis en kunde, het langetermijndenken, het innovatieve lef en de uitvoeringspraktijk maken de waterschappen tot een fantastische omgeving om in te mogen werken."

Tanja Klip-Martin blijft dijkgraaf tot 1 augustus 2020. Zij werd op 1 maart 2013 benoemd tot dijkgraaf door koningin Beatrix en is daarmee een kleine zeven en een half jaar dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe. Zij blijft tot aan het eind van haar benoemingsperiode medio 2023 lid van de Eerste Kamer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie