Afbeelding
Rooftop Energy

Ziekenhuis Gelderse Vallei neemt zonnepanelen in gebruik

30 oktober 2020 om 15:19 Natuur en milieu

EDE Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft deze week de zonnecentrale in gebruik genomen. Namens de raad van bestuur nam Arjen Hakbijl het live dashboard in ontvangst. Zo wordt de verduurzaming van het ziekenhuis direct zichtbaar voor bezoekers.

Het ziekenhuis investeert al langere tijd in duurzaamheid. Samen met Rooftop Energy heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei ook een goede stap gezet in de eigen voorziening van energie, door het realiseren van een zonnecentrale op het dak van de parkeergarage.

Uit de uitgevoerde onderzoeken bleek dat de zonnecentrale niet direct op het dak kon worden geïnstalleerd. Daarom is een speciale dakconstructie ontwikkeld. Na het afronden van de dakconstructie kon deze voorzien worden van 4.742 hoogwaardige zonnepanelen, die samen 1,8 miljoen kWh per jaar produceren. Hiermee krijgt de zonnecentrale een vermogen dat goed is voor 18 procent van de benodigde energie van het ziekenhuis. Bovendien wordt hiermee een CO2 reductie van 648 ton per jaar bewerkstelligd. Dit staat gelijk aan het besparen van de CO2 uitstoot van 1.450 vluchten van Amsterdam naar New York.

Benieuwd hoe de centrale eruit ziet? Bekijk dan de video hieronder.

Bron video: Rooftop Energy

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie