Afbeelding
Familie Peelen

Eva Peelen van ziekenhuis naar zorghotel

30 september 2020 om 16:00 Mensen

EDE Eva Peelen is zaterdag overgebracht van het ziekenhuis naar het zorghotel. Hier kan zij verder herstellen van de operatie en aansterken om de reis naar huis te kunnen maken. ,,Het is fijn om weer met z’n drieën bij elkaar te zijn”, aldus de familie van Eva.

Eva (18) heeft CCI/AAI, oftewel een aandoening waarbij er te veel flexibiliteit is in de bovenste nekwervels. Het zorgt ervoor dat de jonge vrouw al twee jaar thuis in Ede in een donkere kamer ligt. Ze verdraagt geen licht en geluid, kan niet lopen en geen tv kijken. Zelfs rechtop zitten lukt niet. De hoop is gevestigd op een arts die haar in Barcelona gaat opereren. ,,We kunnen niet wachten, want het is levensbedreigend doordat er druk ontstaat op de hersenstam van Eva”, vertelde haar vader Jacco onlangs aan Ede Stad.nl.

SPANNEND Om de operatie in Barcelona, en de reis ernaar toe, mogelijk te maken werd een crowdfundingsactie opgestart. De benodigde 125.000 euro was binnen anderhalve week binnen. En dus kon Eva naar Barcelona afreizen voor de operatie. Die operatie verliep succesvol, al volgde een zware week.

Maar afgelopen zaterdag was de situatie van Eva zoveel verbeterd dat ze naar het zorghotel kon worden gebracht. ,,Maandagochtend stond er een afspraak in het ziekenhuis gepland voor controle en verwijdering van de dertig nietjes. Vroeg in de ochtend kregen we een berichtje van dr. Perez, dat gezien de kwetsbare belastbaarheid van Eva, hij de afspraak bij ons kwam doen. Wat zijn we gezegend met dit team van specialisten”, aldus de familie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie