Samen met voorzitter Kees Donker van de coöperatie gaf wethouder Geert Ritsema het startsein voor de bouw door het planten van een hazelaar.
Samen met voorzitter Kees Donker van de coöperatie gaf wethouder Geert Ritsema het startsein voor de bouw door het planten van een hazelaar. Gemeente Ede

Aanleg zonneveld Meikade van start gegaan

Natuur en milieu

EDE De aanleg van het zonneveld van project Meikade is afgelopen zaterdag van start gegaan. Het wordt het eerste middelgrote zonneveld in Ede en moet ongeveer 2 hectare groot worden. Samen met 5000 zonnepanelen op daken, moet het project jaarlijks genoeg stroom opleveren voor 650 huishoudens. 

Op de Meikade heeft Coöperatie ValleiEnergie al 1100 zonnepanelen op daken geplaatst. Nu begint ze met het plaatsen van 4000 panelen op een stuk grond van 2 hectare. Samen met voorzitter Kees Donker van de coöperatie gaf wethouder Geert Ritsema het startsein voor de bouw door het plaatsen van een hazelaar. Deze hoort bij het landschappelijk inpassingsplan. ,,Prachtig om te zien dat het eerste middelgrote zonneveld nu echt gerealiseerd wordt”, aldus Ritsema. ,,De winst van de Meikade komt volledig bij onze eigen inwoners terecht: 100 procent lokaal eigenaarschap.”

De wethouder reikte zaterdag ook een bos rozen uit aan deelnemer Sylvie Smit. ,,120 Edenaren kunnen meedoen met het project zonder te investeren. Sylvie en andere Edenaren maken al gebruik van dit aanbod, maar er is nog plek voor nieuwe deelnemers”, volgens Ritsema.

Meer informatie over deelname is te vinden op www.valleienergie.nl/meikade.

De wethouder reikte zaterdag ook een bos rozen uit aan deelnemer Sylvie Smit.
advertentie
advertentie