Corrie en Roel van Beek hebben een ruime tuin met veel bloemen en bomen.
Corrie en Roel van Beek hebben een ruime tuin met veel bloemen en bomen. @tedxmedia

‘We kunnen niet zonder onze tuin’

Natuur en milieu

EDE Ze wonen er al sinds 1985 en nog altijd bevalt hun woning aan de Edese Margrietlaan Corrie (78) en Roel van Beek (77) ,,heel goed.” Niet in de laatste plaats vanwege de ruime tuin met veel bloemen en bomen, die er mede dankzij Flier Boomspecialisten altijd netjes bij staat. ,,We hebben een ouderwetse tuin, met zo min mogelijk tegels.”

Waar de eigenaren van nieuwbouwhuizen het vaak met een ‘groene postzegel’ moeten doen, hebben Roel en Corrie relatief veel ruimte rondom hun karakteristieke jaren zestig-woning. Naast een aantal bomen bestaat de tuin van het echtpaar uit een grasveld, bloemperken, struiken en een zelfgemaakt terras met afdak. Roel: ,,Corrie’s favoriete plekje. We kunnen er lekker zitten als de zon schijnt, maar ook als het regent.” 

Om zijn planten te bewateren, vangt Roel zelf regenwater op. Maar liefst een kuub, vertelt hij. ,,Ik heb onder meer regentonnen met een inhoud van twee- en driehonderd liter staan. Zo besparen we een hoop water uit de grond.” 

TELEFOONBOEK Voor het onderhoud trekt zijn vrouw Corrie meestal zelf de tuinhandschoenen aan, tenzij er iets met de bomen moet gebeuren. Daarvoor rekent het echtpaar al sinds 1997 op Flier Boomspecialisten uit Harskamp. Hoe ze bij dat bedrijf terecht kwamen? ,,Heel simpel”, zegt Corrie. ,,We wilden destijds een dode tak uit onze lariks laten verwijderen en ik ging op zoek naar een boomspecialist in het telefoonboek, toen ik de naam Kees Flier tegenkwam. Hij leek me iemand met een hart voor bomen, wat me erg aansprak.” 

Ruim twintig jaar later is het bedrijf aardig uitgebreid en zijn Roel en Corrie nog altijd vaste klanten. ,,Ze hebben er verstand van zaken en leveren altijd goed werk.” Zo komen de Harskampse specialisten regelmatig langs om de conifeer, magnolia en krentenboom te snoeien. Roel: ,,Omdat de conifeer zo groot is geworden, moesten ze in het voorjaar ook bij de buren zijn. Gelukkig was er na hun bezoek geen spoortje rommel terug te vinden in onze tuinen. Dat ze de boel altijd netjes achterlaten, vind ik een groot pluspunt.” 

SPEKTAKEL En de lariks? Die heeft Flier Boomverzorging pakweg vijf jaar geleden verwijderd, vertelt Roel. ,,De boom was veel te hoog geworden; zo’n vijftien meter”, blikt hij terug. ,,Hij moest worden weggehaald met een telescoopkraan, vanaf de weg. Dat was nog een heel spektakel.” 

Aankomend voorjaar staat het nodige snoeiwerk weer op de planning, en kunnen Roel en Corrie nog meer genieten van hun lievelingsplek. ,,Als het weer het toelaat, houden we ervan om verjaardagen met familie te vieren in de tuin. We vinden het belangrijk om lekker naar buiten te kunnen, dus we zouden niet meer zonder onze tuin kunnen.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Flier Boomspecialisten.

De lariks die werd verwijderd door Flier Boomspecialisten.
advertentie